Θέλοντας να εκμεταλλευτούν την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά της Ευρώπης, PSA Peugeot Citroen και Mitsubishi ανακοίνωσαν την παραγωγή πλήρους κλίμακας στο εργοστάσιό τους στη Ρωσία.

Το «PCMA Rus», όπως ονομάζεται το εργοστάσιο, ανήκει στην κυριότητα των PSA Peugeot Citroen (70%) και Mitsubishi Motors Corporation (30%). Οι εγκαταστάσεις εφαρμόζουν τις πιο προηγμένες τεχνολογίες παραγωγής οχημάτων σε ό,τι αφορά στον περιορισμό στην κατανάλωση ισχύος, τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τον όγκο αποβλήτων παραγωγής. Το ύψος της επένδυσης για την κατασκευή του εργοστασίου ήταν περίπου 550 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παραγωγή του πρώτου μοντέλου, του Peugeot 408, θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες, ενώ τον ερχόμενο Νοέμβριο θα ακολουθήσει το νέο Outlander της Mitsubishi. Στόχος των δύο εταιρειών είναι να κατασκευάζουν 125.000 αυτοκίνητα ετησίως. Μέχρι στιγμής, το εργοστάσιο έχει συναρμολογήσει πέντε μοντέλα, από το 2010, οπότε ξεκίνησε η παραγωγή (Peugeot 308, Peugeot 4007, Citroen C4, Citroen C-Crosser και Mitsubishi Outlander).

Από το πρώτο στάδιο της διαδικασίας παραγωγής πλήρους κλίμακας, θα υπάρχουν ρωσικά εξαρτήματα σε συναρμολογημένες μονάδες, όπως πρεσαριστά πάνελ, προφυλακτήρες, τροχοί και ελαστικά, καθίσματα, ταμπλό κ.λπ.. Μία περαιτέρω αύξηση στη δυναμικότητα παραγωγής του PCMA Rus και ένα υψηλότερο ποσοστό τοπικών προμηθευτών θα συμβάλλουν σημαντικά στην εξέλιξη της βιομηχανίας εξαρτημάτων αυτοκινήτων στη Ρωσία.

Προς το παρόν, στους προμηθευτές των εξαρτημάτων του εργοστασίου περιλαμβάνονται αφενός γνωστές διεθνείς εταιρείες με τις δικές τους προηγμένες τεχνολογίες και την εμπειρία παραγωγής, και αφετέρου κορυφαίοι Ρώσοι προμηθευτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρωσία, η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στην Ευρώπη, θεωρείται από τις PSA Peugeot Citroen και Mitsubishi Motors Corporation μία από τις κυριότερες περιοχές για μακροπρόθεσμη επιχειρηματική ανάπτυξη. Ο όγκος πωλήσεων της PSA στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 35% το 2011 και κατά 25% το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, ενώ οι πωλήσεις της Mitsubishi παρουσίασαν σημαντική αύξηση 63% το 2011.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης