Απόβαση στην Ευρώπη έχουν κάνει οι Κινέζοι, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση και εξαγοράζοντας οποιαδήποτε εταιρεία βρεθεί στο διάβα τους.

Η πτώση της αξίας του ευρώ, έχει προσελκύσει όλους τους μεγάλους Κινέζους επενδυτές, αγοράζοντας ξενοδοχεία, ποδοσφαιρικές ομάδες, βιομηχανίες, εταιρείες αυτοκινήτων, ακόμα και αμπελώνες σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Το τελευταίο μεγάλο χτύπημα των Ασιατών ακούει στο όνομα Pirelli, της πέμπτης πιο πολύτιμης μάρκας ελαστικών στον κόσμο, με 20 εκατ. πωλήσεις ετησίως.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επικυρώθηκε επίσημα η εξαγορά της διάσημης ιταλικής εταιρείας από τη χημική βιομηχανία ChemChina. Οι Κινέζοι είχαν αγοράσει τον περασμένο Μάρτιο το 26,2% της Pirelli προσφέροντας 1,9 δις ευρώ. Η απόφαση των Βρυξελλών ανοίγει τον δρόμο για την εξαγορά και των υπόλοιπων μετοχών, αντί του ποσού των 7,1 δις ευρώ.  

Η Pirelli θέλει μέσα από αυτή τη συμφωνία να αποκτήσει άμεση πρόσβαση στην αγορά της Ασίας, αυξάνοντας κατακόρυφα τα κέρδη της. Η ChemChina αποτελεί κρατική επιχείρηση της Κίνας, οπότε η επιτυχία είναι σχεδόν βέβαιη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης