Η Audi παρουσίασε μια ειδική έκδοση του R8, η οποία είναι η πιο ισχυρή που κατασκευάστηκε ποτέ και το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που εξοπλίζεται με φώτα τεχνολογίας laser.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκδοση ονομάζεται R8 LMX και θα παραχθεί σε 99 μονάδες, όλες σε coupe αμάξωμα. Είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα (Ara Blue, Daytona Grey και Mythos Black) και διακρίνεται για τα ανθρακονήματα στο εμπρός σπόιλερ, στο κάλυμμα του κινητήρα, τους καθρέπτες, την πίσω πτέρυγα και τον διαχύτη.

Στο εσωτερικό, τα καθίσματα είναι επενδυμένα με δέρμα Fine Nappa και φέρουν μπλε ραφές σε σχήμα διαμαντιού, με το μπλε χρώμα, τις λεπτομέρειες αλουμινίου και τα ανθρακονήματα να κυριαρχούν σε όλη την καμπίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από ένα V10 ήρα 5,2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 570 ίππους και 540 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του κιβωτίου S Tronic. Για να καλύψει την απόσταση των 0-100 χρειάζεται 3,4 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα. Για την επιβράδυνση, φροντίζουν οι κεραμικοί δίσκοι των 380 χλστ. με τις κόκκινες δαγκάνες.

Τη διαφορά ωστόσο, κάνουν τα φώτα τεχνολογίας laser, τα οποία βλέπουμε για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής. Οι προηγμένοι λαμπτήρες διπλασιάζουν το εύρος φωτός, προσαρμόζουν αυτόματα την ένταση και αυξάνουν την ορατότητα του οδηγού.
    

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης