Τους μεγαλύτερους συλλέκτες αυτοκινήτων αναμένεται να προσελκύσει η Μercedes-Benz S-Type Sports Tourer του 1927. Πρόκειται για ένα σπάνιο και συλλεκτικό μοντέλο, το οποίο, παρότι δεν έχει υποστεί καμία αναβάθμιση εδώ και 60 χρόνια, είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Η συγκεκριμένη S-Type τροφοδοτείται από έναν turbo κινητήρα V8 6,8 λίτρων, ο οποίος είχε σχεδιαστεί από τον ίδιο τον Ferdinand Porsche. Την εποχή εκείνη ήταν το ταχύτερο αυτοκίνητο, με την τελική του ταχύτητα να ξεπερνά τα 160 χλμ./ώρα. Τον Μάιο του 1928 πουλήθηκε σε έναν άγνωστο κύριο στο Λονδίνο και ανήκει ακόμα στην οικογένειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μολονότι έχουν περάσει τόσες δεκαετίες, τόσο το αμάξωμα όσο και οι δερμάτινες επενδύσεις είναι σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση, με τους ιδιοκτήτες να μην έχουν βάψει, ούτε αλλάξει τίποτα. Αυτό προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο αυτοκίνητο, το οποίο είναι πολύ πιθανό να σπάσει το ρεκόρ συλλεκτικών αυτοκίνητων Mercedes, του οίκου Bonhams.

Το 2004 είχε πουληθεί σε δημοπρασία του αγγλικού οίκου μία S-Series για σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ. Η S-Type Sports Tourer θα δημοπρατηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάρτε μια γεύση από τη συλλεκτική και σπάνια S-Type Sports Tourer του 1927

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης