Η βρετανική μάρκα αποκάλυψε το εσωτερικό της αγωνιστικής έκδοσης της P1, του αυτοκινήτου που η ίδια χαρακτηρίζει ως το πιο δυνατό και σπάνιο που έχει κατασκευάσει ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η P1 GTR ενσωματώνει πολλά στοιχεία από το μονοθέσιο της ομάδας, όπως το τιμόνι της MP4-23 του 2008. Τα καθίσματα είναι πανάλαφρα, με carbon σύστημα HANS και ζώνες ασφαλείας έξι σημείων, με τους καθρέπτες να έχουν τοποθετηθεί πάνω στις κολόνες ώστε να είναι πιο κοντά στα μάτια του οδηγού.

Σε σχέση με την απλή P1 η GTR διαθέτει νέο bodykit, με καλύτερη αεροδυναμική, σταθερή πίσω πτέρυγα, διαχύτη προδιαγραφών F1, απολήξεις εξάτμισης από τιτάνιο, νέα spoiler, αεραγωγούς και πολλά ακόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υβριδικό σύνολο παραμένει ως έχει, αλλά χάρη στις αναβαθμίσεις του τμήματος McLaren Special Operations, αποδίδει πάνω από 1.000 ίππους. Η P1 GTR θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό μονάδων και απευθύνεται μόνο σε όσους έχουν ήδη στην κατοχή τους μια P1.

Κοστίζει 2.48 εκατομμύρια ευρώ, η συντήρηση γίνεται αποκλειστικά από το τμήμα MSO, με τη McLaren να αναλαμβάνει τη μεταφορά του αυτοκινήτου στις πίστες όλου του κόσμου και τους ιδιοκτήτες να έχουν πρόσβαση στους αγωνιστικούς εξομοιωτές της εταιρείας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης