Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ ντόρος έχει γίνει τους τελευταίους μήνες αναφορικά με το pouvoir sportif και για το ποιος είναι αυτός που εκπροσωπεί την Ελλάδα όσον αφορά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην FIA (παγκόσμια ομοσπονδία αυτοκινήτου). Προς το παρόν βρίσκεται στα χέρια της ΕΛΠΑ ενώ το διεκδικεί η ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το ζητούμενο είναι σε ποιον θα δοθεί τις επόμενες ημέρες το περιβόητο pouvoir sportif; Η μεν ΕΛΠΑ ελπίζει στο γεγονός ότι έχει πολύ δυνατές σχέσεις με ανθρώπους μέσα από την FIA ενώ το γεγονός ότι εκπροσωπεί την Ελλάδα για δεκαετίες είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Η δε ΟΜΑΕ, ελπίζει σε δύο πράγματα για να πάρει το πάνω χέρι όσον αφορά τους διεθνείς αγώνες. Στα οικονομικά προβλήματα που έχει η ΕΛΠΑ και στο γεγονός ότι έχει αναγνωριστεί επίσημα από το Κράτος.

Ο Hermann Tomczyk (αριστερά) μαζί με τον Jean Todt

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε λίγες ημέρες θα ξέρουμε…
Το θέμα αλλά και την απάντηση θα την πάρουμε έπειτα απο την ολοκλήρωση του παγκόσμιου συμβουλίου που είναι προγραμματισμένο για τις αρχές Δεκεμβρίου στο Ντόχα του Κατάρ όπου εκεί θα ψηφιστεί και ποιος θα είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας.

Σήμερα πάντως και σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο Hermann Tomczyk στέλεχος της FIA διερευνά το θέμα στην Ελλάδα για να δει ποιος είναι ο κατάλληλος εκπρόσωπος. Ήδη έχει επισκεφτεί τον πρόεδρο της ΕΛΠΑ Θεόδωρο Κόκκινο αλλά και τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΠΑ, Βασίλη Δεσποτόπουλο. Αύριο θα πραγματοποιήσει  επίσκεψη στην ομοσπονδία όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημήτρη Μιχελακάκη.

Τα συμπεράσματα που θα βγουν θα παίξουν το ρόλο τους στην απόφαση για το ποιός θα έχει το pouvoir sportif στην Ελλάδα…

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης