Τα οχήματα ελευθέρου χρόνου είναι ιδιαίτερα αγαπητά στους Έλληνες και αυτό αποτυπώνεται από τις πωλήσεις των τελευταίων ετών. Λόγω της οικονομικής κρίσης και της έντονης φορολογίας στα αυτοκίνητα, οι ταξινομήσεις έχουν πέσει, ωστόσο διατηρούν ένα σημαντικό ποσοστό.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) το αγαπημένο SUV των Ελλήνων για τους πρώτους 7 μήνες του έτους είναι το Audi Q3, το οποίο απέκτησαν 400 οδηγοί. Σημαντικό στοιχείο η ύπαρξη της έκδοσης με τον κινητήρα των 1.4 λίτρων που βοήθησε στο να φτάσει το γερμανικό μοντέλο στην κορυφή. Ακολούθησε το Suzuki SX4 με 391 πωλήσεις, ενώ τα Dacia Duster και Mini Countryman συμπλήρωσαν την τριάδα με 326 ταξινομήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η BMW X1 που διατίθεται με κινητήρα 1.6 λίτρα βρέθηκε πέμπτο με 211 αυτοκίνητα και ακολούθησαν τα, VW Tiguan (133), Suzuki Jimny (113), Honda CR-V (107), Toyota RAV 4 (98) και Ford Kuga (76).

Το Nissan Qashqai δεν εμφανίζεται στην συγκεκριμένη κατηγορία καθώς ο ΣΕΑΑ το κατατάσσει στην κατηγορία C, όπου και έχει 1.235 ταξινομήσεις.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης