Μπορεί ο τίτλος να φαντάζει υπερβολικός αλλά όπως δείχνουν τα νούμερα με τις πωλήσεις στην Ευρώπη, η VW έχει ξεφύγει σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Είναι χαρακτηριστικό πως από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Οκτώβριο, η γερμανική φίρμα έχει διαθέσει 1.355.429 μονάδες έναντι 1.297.694 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 4,4%.

Μόνο η VW έχει ξεπεράσει μέχρι στιγμής το 1 εκατομμύριο πωλήσεις Η πρώτη δεκάδα
Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Ford με 827.644 ταξινομήσεις αυξημένες σε σχέση με το 2013 σε ποσοστό 5.4%. Το.. βάθρο συμπληρώνει η Opel με 753.945 πωλήσεις με την ποσοστιαία αύξηση να αγγίζει το 8.2%. Ακολουθούν Renault, Peugeot, Audi, BMW, Mercedes, Citroen και Skoda με την τελευταία να παρουσιάζει την μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο που έφτασε το 16.3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τα πιο μοσχοπουλημένα αυτοκίνητα για το πρώτο δεκάμηνο του έτους, τo VW Golf βρίσκεται στην κορυφή και ακολουθούν Renault Clio και VW Polo. To Audi A3 είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις premium μοντέλο ενώ το Nissan Qashqai με 173.668 ταξινομήσεις βρίσκεται στην κορυφή των SUV οχημάτων και παράλληλα το μοναδικό ιαπωνικό που το συναντάμε εντός δεκάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πραγματικά δεν έχει αντίπαλο το VW Golf στην Ευρώπη...

Το Renault Clio βρίσκεται στην δεύτερη θέση το διάστημα Ιανουάριος - Οκτώβριος
Το Polo συμπληρώνει το... βάθρο των κορυφαίων σε πωλήσεις μοντέλων στην Ευρώπη

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης