Το πρώτο μη υβριδικό βενζινοκίνητο οικογενειακό αυτοκίνητο στην Ευρώπη που εκπέμπει κάτω από 100 γρ. CO2 στο χιλιόμετρο γίνεται το Ford Focus. Με 99 γρ. CO2 στο χιλιόμετρο αυξάνει σε 13 τον αριθμό των Ford με εκπομπές CO2 κάτω από 100 γραμμάρια ενώ εντυπωσιάζει με την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου η οποία κυμαίνεται στα 4.3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Το συγκεκριμένο Focus με την ανανεωμένη έκδοση του 1.0 λίτρου και τους 100 ίππους αυξάνει σε τρεις τις εκδόσεις του μοντέλου που εφοδιάζεται με το χιλιάρη της γκάμας ο οποίος έχει ψηφιστεί ως διεθνής κινητήρας της χρονιάς 2012 και 2013. «Το 2010, κατασκευάσαμε το πρώτο Ford Focus ECOnetic diesel με 99 γρ. CO2 στο χιλιόμετρο » δήλωσε ο Joe Bakaj, vice president, Product Development της Ford Ευρώπης. «Είναι πραγματικός άθλος το ότι σε διάστημα μόλις τεσσάρων χρόνων πετυχαίνουμε ανάλογο ορόσημο με το βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να αναφέρουμε πως το Focus που παράγεται για την Ευρώπη, αναδείχτηκε τον περασμένο μήνα σε παγκόσμιο best-seller σύμφωνα με ανάλυση της Ford, βασισμένη στα στοιχεία ταξινομήσεων της Polk για τους πρώτους εννέα μήνες του 2013.

H νέα αυτή έκδοση η οποία θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα δεν θα επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη με τέλη κυκλοφορίας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης