Νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά την αποδοτικότητα και την οικονομία θέτει η τέταρτη γενιά του επιτυχημένου υβριδικού μοντέλου της ιαπωνικής φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Prius θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο στις 28 Οκτωβρίου, όπου και θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες του αυτοκινήτου και ο χρόνος λανσαρίσματος στις παγκόσμιες αγορές.

Η Toyota έχει δώσει στη δημοσιότητα ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, με το υβριδικό σύστημα να είναι πλήρως αναβαθμισμένο, περιλαμβάνοντας  τον 1.8 VVT-i βενζινοκινητήρα απόδοσης 98 ίππων και 142 Nm ροπής και ένα μικρότερο ηλεκτροκινητήρα 72 ίππων. οι Ιάπωνες δεν ανακοίνωσαν τη συνδυαστική ισχύς ή την επίσημη κατανάλωση, αλλά σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι κάτω από τα 2,8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συστοιχία των μπαταριών νικελίου-μετάλλου υδριδίου του υβριδικού συστήματος είναι τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα και η βοηθητική μπαταρία στο διαμέρισμα του κινητήρα, γεγονός που ωφελεί σημαντικά τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ που έχει φτάσει στα 502 λίτρα.

Η Toyota υπόσχεται πολύ καλύτερη οδηγική αίσθηση και συμπεριφορά σε όλες τις συνθήκες, με το τιμόνι να είναι επενδυμένο με ειδικό υλικό που το διατηρεί πάντα στην ιδανική θερμοκρασία, ακόμα και όταν το χτυπά ο καυτός ήλιος.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το νέο Toyota Prius

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης