Σε ένα κάστρο λίγο έξω από το Παρίσι, η γαλλική φίρμα αποκάλυψε επίσημα το νέο Talisman, το αυτοκίνητο το οποίο αντικαθιστά τη Laguna και θα λανσαριστεί στις αγορές στα τέλη του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα πρόταση της Renault στα μεσαία οικογενειακά sedan, χαρακτηρίζεται για το κομψό design, τις δυναμικές γραμμές του αμαξώματος, τη μεγάλη μάσκα και τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά φώτα ημέρας LED. Το πίσω τμήμα είναι αρκετά δυναμικό, με τα φωτιστικά σώματα να εκτείνονται προς το κεντρικό σήμα και τις απολήξεις της εξάτμισης να προσδίδουν σπορτίφ προφίλ.

Το εσωτερικό είναι σύγχρονο και απλό, με τη μεγάλη οθόνη αφής 8,7 ιντσών στην κεντρική κονσόλα να ενσωματώνει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, καθώς και όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Η Renault αναφέρει πως οι χώροι είναι αρκετά πλούσιοι και το πορτμπαγκάζ το μεγαλύτερο της κατηγορίας, έχοντας χωρητικότητα 608 λίτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4.850 χλστ., το πλάτος στα 1.870 χλστ., το ύψος στα 1.460 και το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.810 χλστ. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται οι πιο προηγμένες τεχνολογίες, ενώ είναι το πρώτο μεσαίο οικογενειακό που διαθέτει σύστημα τετραδιεύθυνσης 4Control, ταυτόχρονα με ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις.

Τοποθετείται απέναντι από τα VW Passat και Ford Mondeo, ενώ κάτω από το καπό φέρει ένα κινητήρα βενζίνης και δύο diesel. Στη βάση της γκάμας είναι ο 1.5 Energy dCi των 110 ίππων, με το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και εκπομπές ρύπων μόλις 95 γρ./χλμ. Ακολουθεί ο 1.6 Energy dCi με 130 και 160 ίππους, με τον 1.6 Energy TCe να προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος (150 και 200 ίππους) και να συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης