Έπειτα από την επίσημη αποκάλυψη του νέου compact crossover μοντέλου της γκάμας της, το οποίο έχει πάρει το όνομά του από την Κρήτη, η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα και το τηλεοπτικό σποτ.

Το Creta ξεκίνησε την εμπορική του πορεία από την Ινδία στις 21 Ιουλίου, με το ντεμπούτο στην Ευρώπη να έχει προγραμματιστεί αμέσως μετά την έκθεση της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για παγκόσμιο μοντέλο, με την κορεατική φίρμα να αναφέρει πως ονομάστηκε έτσι, «για να υπογραμμίζει τις θετικές σχέσεις του με το μεσογειακό ελληνικό νησί, που φημίζεται για το χαλαρωτικό και ήσυχο περιβάλλον, σε συνδυασμό με τις υπαίθριες δραστηριότητες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διακρίνεται για τις δυναμικές γραμμές του αμαξώματος και τη μοντέρνα εικόνα, με το μήκος του να είναι στα 4,27 μέτρα. Κάτω από το καπό φέρει τον κινητήρα βενζίνης 1.6 λίτρου απόδοσης 123 ίππων και τους diesel 1.0 και 1.6 λτ., με τους 90 και 128 ίππους, αντίστοιχα. Στην Ευρώπη πιθανότατα θα είναι διαθέσιμο με τον καινούργιο τρικύλινδρο 1.0 turbo των 100 και 120 ίππων, καθώς και τον ανανεωμένο 1.6 diesel με τους 136 ίππους που είδαμε στο Kia Cee’d.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης