Στην εποχή του θεωρούνταν ένα από τα κορυφαία μικρά hot αυτοκίνητα, κάνοντας εξαιρετική εμπορική πορεία. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν ανήκει στα συλλεκτικά ή σπάνια μοντέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλα αυτά, ένα δεξιοτίμονο 205 GTi του 1989 κατάφερε να πιάσει στη δημοπρασία του Silverstone Auctions, στο πλαίσιο του Classic Sale 2016, το απίστευτο ποσό των 30.938 λιρών, δηλαδή περισσότερα από 36.000 ευρώ. Πρόκειται για το πιο ακριβό στην ιστορία, με την τιμή του να ξεπερνά ακόμα και αυτή του καινούργιου 208 GTi.

Ο άγνωστος συλλέκτης, γνώριζε φυσικά ότι το αυτοκίνητο είναι σε άριστη κατάσταση και φέρει όλα τα αυθεντικά εξαρτήματα, από τα ηλεκτρικά παράθυρα, έως τα σπορ δερμάτινα καθίσματα, το ράδιο, τις ζάντες και το αποκλειστικό μεταλλικό ασημί χρώμα «Silver Metallic». Στο οδόμετρο γράφει μόνο 12.852 χιλιόμετρα και φυλασσόταν σε κλειστό γκαράζ από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από τετρακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1.905 κ.εκ., απόδοσης 122 ίππων, με τα 0-100 να έρχονται σε 8,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 200 χλμ./ώρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης