To 1965, η φημισμένη ιταλική φίρμα προχώρησε στη δημιουργία ενός αυτοκινήτου που έμελλε να γράψει τη δική του ιστορία στον χώρο των τεσσάρων τροχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επρόκειτο για την Giulia Sprint GTA, ένα από τα αγαπημένα μοντέλα των αυθεντικών alfisti, με το οποίο η Alfa Romeo κατέκτησε πέντε τίτλους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (ETCC).

Κατασκευάστηκε σε μόλις 501 μονάδες και θεωρείται από τα πιο σπάνια, όμορφα και εμβληματικά οχήματα της μάρκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία από τις Giulia Sprint GTA θα βγει σε δημοπρασία στις 8 Φεβρουαρίου στο Παρίσι από τον οίκο RM Sotheby’s. Ήταν από τα πρώτα που κατασκευάστηκαν και έχει αριθμό πλαισίου AR 613457. Πρώτος ιδιοκτήτης ήταν ο επίσημος αντιπρόσωπος της Alfa Romeo στην Ελβετία, ο οποίος το παρέλαβε στις 8 Ιουνίου του 1965. Στη συνέχεια και πιο συγκεκριμένα το 1980 πωλήθηκε στη Γερμανία.

Το αυτοκίνητο είναι σε άριστη κατάσταση, φέρει το γνήσιο κόκκινο χρώμα και τροφοδοτείται από τον 1.6 bialbero κινητήρα με διπλούς εκκεντροφόρους και διπλά καρμπιρατέρ της Webber. Αποδίδει 150 ίππους, αφού πρόκειται για την αγωνιστική έκδοση Corsa, εξοπλίζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων και κάρτερ μαγνησίου.

Από μαγνήσιο είναι και οι τροχοί, με τους βραχίονες της πίσω ανάρτησης να είναι από αλουμίνιο και τα πλαϊνά παράθυρα από πλαστικό. Ζυγίζει περίπου 740 κιλά, καθώς η Alfa είχε αφαιρέσει οτιδήποτε περιττό από το αμάξωμα και την καμπίνα, προς όφελος των επιδόσεων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εκπληκτική αυτή Giulia Sprint GTA αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων συλλεκτών, με την τιμή της να υπολογίζεται μεταξύ 350.000 και 425.000 ευρώ!

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης