Η εφετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ιαπωνική εταιρεία, καθώς όχι μόνο εντόπισε το πρώτο αυτοκίνητο που εισήχθη στην αγορά των ΗΠΑ, αλλά το αποκατέστησε πλήρως και το παρουσίασε με κάθε επισημότητα.

Πρόκειται για το N600 του 1967 με αριθμό VIN 001. Το μοντέλο παράχθηκε σε μόλις 50 μονάδες και θεωρείται ένα από τα πιο σπάνια οχήματα της Honda. Το συγκεκριμένο ήταν παρατημένο και σε άθλια κατάσταση στο κατάστημα του Tim Mings, στο Λος Άντζελες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός κατάλαβε ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά οχήματα της Honda έπειτα από αρκετό καιρό και πιο συγκεκριμένα όταν άκουσε ότι το ψάχνει η κατασκευάστρια εταιρεία. Μάλιστα, ανέλαβε να το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση εντελώς μόνος του, με το αποτέλεσμα να εντυπωσιάζει.

Εργάστηκε σκληρά επί έξι μήνες, χρησιμοποίησε μόνο αυθεντικά εξαρτήματα, προσέχοντας ακόμα και την παραμικρή βίδα. Το συλλεκτικό και σπάνιο Ν600 εκτέθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Έκθεση Ιαπωνικών Κλασικών Αυτοκινήτων και τώρα βρίσκεται στην κατοχή της Honda.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης