Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας του 2017 έριξε την αυλαία του στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων, με την ιδιαιτερότητα της πραγματοποίησης δύο αγώνων μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατηγορία των Νέων αναβατών, ο Νότης Παπαπαύλου (Yamaha R3), έχοντας εξασφαλίσει το πρωτάθλημα από τον αγώνα των Σερρών, ήταν αυτός που πήρε ακόμη μία pole position, πετυχαίνοντας το «πέντε στα πέντε».

Με την εκκίνηση του αγώνα του Σαββάτου, ο 13χρονος Χρήστος Παπανικολάου (R3) κατάφερε να στρίψει πρώτος στην Κ1, αφήνοντας πίσω τους Νότη Παπαπαύλου (R3), Florov (R3) και Γκιζίνο (R3). Ο Νότης πολύ γρήγορα έκανε την επίθεσή του και πέρασε στην πρώτη θέση, δίνοντας πολύ ωραία μάχη με τους Παπανικολάου και Florov. Γρήγορα βρήκε καλό ρυθμό και έφυγε μπροστά, κάνοντας έναν μοναχικό αγώνα μέχρι και την πτώση της καρό σημαίας. Πιο πίσω στις θέσεις δύο, τρία και τέσσερα οι μάχες μεταξύ Florov, Γκιζίνου και Παπανικολάου προσέφεραν πλούσιο θέαμα. Ο Florov ήταν αυτός που κατάφερε να κρατήσει τη δεύτερη θέση μέχρι και το τέλος, ενώ πίσω του ακριβώς ο μικρός Παπανικολάου δεν κατάφερε να αντέξει στην πίεση του πολύ καλού Παναγιώτη Γκιζίνου, ο οποίος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Στην κατηγορία Racing ο Λέανδρος Ντότσικας (Yamaha TZ 250) έχοντας και αυτός εξασφαλίσει το πρωτάθλημα από τον προηγούμενο αγώνα των Σερρών δεν άφησε περιθώρια σε άλλον αντίπαλο παίρνοντας ακόμη μια Pole Position, αλλά και την 5η του νίκη, που του εξασφάλισε το «πέντε στα πέντε»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αγώνα της Κυριακής και στην κατηγορία των Νέων, ο πρωταθλητής Νότης Παπαπαύλου (Yamaha R3) είχε πάρει ακόμη μία pole position – την 6η στη σειρά – και ήταν αυτός που στήθηκε πρώτος στη γραμμή εκκίνησης. Ο Παπανικολάου έστριψε πρώτος στην Κ1 έπειτα από μία εκπληκτική εκκίνηση, ενώ πίσω του ακολουθούσαν οι Παπαπαύλου, Florov και Γκιζίνος. Ο Νότης πέρασε μπροστά πριν ακόμα συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος, ανοίγοντας τη διαφορά από τον δεύτερο και κάνοντας έναν μοναχικό αγώνα μέχρι και το τέλος. Πίσω του ο Florov πέρασε δεύτερος, αφού ο καλύτερος ρυθμός του τον βοήθησε να προσπεράσει τον Παπανικολάου, που με τη σειρά του έδωσε μάχη με τον Γκιζίνο και τελικά ήταν αυτός που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Στην κατηγορία Racing ο Λέανδρος Ντότσικας (Yamaha TZ 250) ήταν αυτός που πήρε ακόμη μία pole position, την 6η συνεχόμενη για εφέτος, αλλά και την 6η καρό σημαία, χαρίζοντας στην ομάδα του ακόμη ένα πρωτάθλημα.

Ας δούμε, όμως, τι δήλωσαν οι δύο πρωταθλητές:

Νότης Παπαπαύλου: Φέτος η χρόνια πήγε πολύ καλά για μένα. Κατάφερα και νίκησα και τους 6 αγώνες παίρνοντας και 6 pole positions. Είμαι πολύ χαρούμενος και ανυπομονώ να τρέξω του χρόνου στο εξωτερικό, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SS300. Θέλω να ευχαριστήσω τη Yamaha Μοτοδυναμική για τη μοτοσυκλέτα, την ομάδα μου και, φυσικά, τον πατέρα και την οικογένειά μου.

Λέανδρος Ντότσικας: Είμαι πολύ χαρούμενος για το φετινό πρωτάθλημα, κατάφερα και πήρα 6 pole positions και 6 νίκες! Η μοτοσυκλέτα μου ήταν άψογα προετοιμασμένη από την ομάδα μου και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Του χρόνου θα τρέξω σε κάποιους αγώνες επιλεκτικά μόνο στις Σέρρες, για να προετοιμαστώ για το εξωτερικό. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα Yamaha Tsokos racing, την οικογένειά μου, τη Yamaha Μοτοδυναμική και όσους με στηρίζουν στην προσπάθειά μου αυτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης