Έξι πρωτότυπες Vespa που προκαλούν

Έξι πρωτότυπες Vespa που προκαλούν

Ένας ντίλερ της H-D στην Αγγλία, ονόματι Jennings, ξαφνιάζει τους πάντες και με όραμα τη ..Vespa παρουσιάζει έξι ξεχωριστά σχέδια για ισάριθμες «σφήκες»! Για όλα τα γούστα, γήινες και μελλοντικές, χωμάτινες και σπορ, τσόπερ και τουριστικές!

Και επειδή τα πάντα στη βιομηχανία ξεκινούν από ένα σχέδιο, ποιος ξέρει, μπορεί κάποια στιγμή να τις δούμε να κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Πάμε λοιπόν να δούμε μέχρι που φτάνει η φαντασία του μίστερ Jennings:

Vespa chopper

Αφού βασική ασχολία του σχεδιαστή είναι οι Harley, πως θα μπορούσε να μην προτείνει μια αντίστοιχη τσόπερ με το έμβλημα της Vespa. Tεράστιο μεταξόνιο, τιμόνι “ape hanger”, πλάτη “sissy bar” και θαρρείς ότι στη σέλα της χωράνε τρία άτομα!

Vespa-busa

Είναι ξεκάθαρη η ταύτιση με την ακραία supersport Hayabusa, αλλά πιστεύουμε ότι το τεράστιο τελικό της εξάτμισης είναι υπερβολικό. Από την άλλη, καλοδεχούμενος ο ..αποθηκευτικός χώρος από πάνω του, για να μπουν και τα ταξίδια στο πρόγραμμα!

Vespa tourer

Εδώ η εικόνα φωνάζει Harley Street Glide και μέλημα είναι ο τουρισμός. Με τη θέση του συνεπιβάτη να θυμίζει καναπέ πολυτελείας, οι ενσωματωμένες πλευρικές βαλίτσες θα φροντίσουν να παίρνουμε μαζί το ..μισό μας σπίτι!

Vespa cross

Αν και αμφιβάλλουμε αν υπάρχουν οπαδοί της Vespa με χωμάτινες ορέξεις, μάλλον θα είχε ενδιαφέρον να οδηγήσουμε μια έκδοση εκτός δρόμου, μόνο και μόνο για να εμπλουτίσουμε τις οδηγικές μας εμπειρίες. Οι τροχοί των 18 και 21 ιντσών με τα τρακτερωτά λάστιχα όλο το χαρτί..

Vespa cafè racer

Οι ρετρολάγνοι θα ψηφίσουν ναι σε αυτήν την κατασκευή, που φέρνει στην επιφάνεια cafè racer από άλλες εποχές. Ο boxer κινητήρας είναι αυτός που κεντρίζει το ενδιαφέρον, όπως και το α λα 50s τελικό.

Vespa tron

Σαν μοτοσυκλέτα βγαλμένη από την ταινία επιστημονικής φαντασίας Tron, μάλλον ποντάρει σε ένα μέλλον ..ηλεκτρικόν. Αυτό το πρωτότυπο, μάλλον θα αργήσει πολύ να γίνει πραγματικότητα.. 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, 14:10