Αν και όχι ευρέως διαδεδομένη στα μέρη μας, η Alta Motors είναι μια ακόμα εταιρία που παράγει ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Όχι όμως ασφάλτινες αλλά χωμάτινες, μιας και ο ήλιος εκεί στην California -όπου βρίσκεται η έδρα της Alta- μάλλον δίνει ανάλογη έμπνευση. Η MXR λοιπόν είναι η νέα πρόταση των Αμερικάνων, σε μια ηλεκτρική συνταγή που κοιτάει στα μάτια τον βενζινοκίνητο ανταγωνισμό με κινητήρες της τάξης των 350cc. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτι οι 50 ίπποι (+10 από το μοντέλο του 2017), κάτι τα περιφερειακά, δεν θέλει και πολύ να σκιαγραφηθεί το προφίλ ενός μελλοντικού «φονιά», με υποψήφια θύματα μικρές εταιρίες από Ευρώπη μεριά (Sherco, Gas Gas, Beta κλπ). Το πλέον ευχάριστο στο νέο μοντέλο είναι, μεταξύ άλλων, η γρήγορη φόρτιση, η οποία είναι υπόθεση μίας και μισής ώρας, όσο περίπου κρατάει και ο μέσος καφές στις πλατείες και όχι μόνο της χώρας μας. 

Ακόμα, η νέα Redshift όπως κάθε νέο μοντέλο που σέβεται τον εαυτό του είναι αδυνατισμένη σε σχέση με την προηγούμενη γενιά της, ενώ αντίστοιχα και το λογισμικό είναι ενημερωμένο, μιας και μιλάμε για γνήσιο τέκνο της Silicon Valley. Τέλος, όσον αφορά στην οικονομική προσέγγιση του πράγματος, καλό είναι να μιλάμε σε δολάρια, καθώς με 11.995 από δαύτα συν άλλα 499 για τον φορτιστή (ή 799 για τον ταχυφορτιστή) μπορεί να γίνει ..δική σας αν είστε εκεί, στον τερματικό σταθμό του δυτικού κόσμου..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, είτε λέγεται Alta Motors είτε Energica (βλ. ηλεκτρικό MotoGP)  είτε ακόμα και οποιαδήποτε άλλη εταιρία ηλεκτρικών δίτροχων, το σίγουρο είναι πως τα volt και τα kilowatt κερδίζουν έδαφος έναντι των οκτανίων και των ίππων. 

Λέτε να γίνει η «μεγάλη προσπέραση» πριν το 2020;..  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης