Κυριολεκτικός είναι ο τίτλος, καθώς η πρόταση της Bosch για ασφαλέστερη δίτροχη μετακίνηση στο μέλλον έρχεται απευθείας από το διάστημα!

Ας πάμε ως εκεί πριν προσγειωθούμε, για να καταλάβετε και εσείς περί τίνος πρόκειται. Στο διάστημα λοιπόν, η πλοήγηση των σκαφών στο κενό γίνεται με μικρούς προωθητήρες γύρω από το εκάστoτε διαστημικό όχημα, οι οποίοι ανάλογα με τις συνθήκες σπρώχνουν το σκάφος προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα στα δικά μας γήινα δεδομένα η λογική είναι εξίσου απλή. Μια μοτοσυκλέτα βρίσκεται υπό κλίση μέσα σε μια στροφή. Aν ο πίσω τροχός απολέσει την πρόσφυση, ο έλεγχος χάνεται και αναβάτης και μοτοσυκλέτα καταλήγουν στην άσφαλτο. Εκτός κι αν την κρίσιμη στιγμή του γλυστρίματος εμπλακεί σαν από μηχανής Θεός η ιδέα της Bosch. Μικροί πλευρικοί προωθητήρες συμπιεσμένου αέρα σπρώχνουν τη μοτοσυκλέτα προς την αντίθετη φορά από εκείνη της πτώσης, διορθώνοντας την τροχιά και επαναφέροντας την πρόσφυση, σώζοντας αναβάτη και μοτοσυκλέτα από τα δύσκολα.

Πριν βιαστείτε να νιώσετε μικροί αστροναύτες, οφείλουμε να ενημερώσουμε πως το σύστημα είναι περισσότερο της λογικής του αερόσακου παρά κάποιας αποστολής Apollo. Μετά την παρέμβαση του προωθητήρα, το σύστημα θα θέλει μερική αντικατάσταση, ενώ άγνωστο παραμένει το πότε κι αν θα το δούμε σε μοτοσυκλέτες παραγωγής. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν έρθει, σίγουρα θα κοστίζει. Επίσης, σίγουρο είναι πως το πείραμα φαίνεται να πετυχαίνει, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης