Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, σαν έρθει το πλήρωμα του χρόνου να έρθει και η στιγμή του χωρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όχι, δεν θα το πάμε στο μελόδραμα, ήταν 18 ωραία χρόνια συνεργασίας για τον Ισπανό αναβάτη με την εργοστασιακή ομάδα της Honda στο MotoGP, τα 12 εξ αυτών μάλιστα στη μεγάλη κατηγορία. Από το 2006 ο «Μικρός Σαμουράι» έχει πάρει 31 νίκες, παραλίγο να πάρει και τίτλο 3 φορές, όντας 2ος στην τελική κατάταξη τριών αγωνιστικών σεζόν. Ακόμη ένα ιδιαίτερο ρεκόρ είναι εκείνο με τα βάθρα, που τον τοποθετεί αριθμητικά τρίτο πίσω από Valentino Rossi και Giacomo Agostini.

H σταθερότητα του Pedrosa στις αγωνιστικές απαιτήσεις του HRC είναι παροιμιώδης, με τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί με τα χρόνια να έχουν ισότιμη αξία με τους βαθμούς τόσων αγώνων. Ωστόσο, στη συνείδηση μεγάλου μέρους του κόσμου που βλέπει τους αγώνες, ο Dani Pedrosa υπήρξε για τη Honda ο αιώνιος δεύτερος, μιας και ουσιαστικά σχεδόν πάντα είχε ρόλο βαθμολογικού διεκπεραιωτή. Η συνεργασία Pedrosa-HRC αναμένεται να λυθεί στο τέλος της εφετινής σεζόν, ενώ αντικαταστάτης του θα είναι ο Jorge Lorenzo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ευχαριστώ το HRC για όλα αυτά τα χρόνια των επιτυχιών. Εξελίχθηκα όχι μόνο ως αναβάτης αλλά και ως άνθρωπος μαζί τους. Θα έχω πάντα το HRC στις αναμνήσεις και στην καρδιά μου. Στη ζωή όλοι χρειαζόμαστε νέες προκλήσεις και νιώθω πως είναι ώρα για μια αλλαγή. Ευχαριστώ HRC» δήλωσε ο Dani Pedrosa, ενώ σε εξίσου συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου του HRC, Yoshishige Nomura: «Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για μένα, εκ μέρους του HRC θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Dani για όλη τη σκληρή και επιτυχημένη του δουλειά, καθώς και να εκφράσω  την ευγνωμοσύνη μας για αυτές τις δύο δεκαετίες. Του ευχόμαστε καλή τύχη και επιτυχίες. Ευχαριστούμε Dani».

Πηγή: motogp.com 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης