Toυ Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το πάθος γι’ αυτό που κάνεις και ασχολείσαι σε αναγκάζει πολλές φορές να ξεπερνάς τον εαυτό σου και να δημιουργείς.

Αυτό κάνουν και οι φοιτητές του τμήματος μηχανολόγων μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Π.Δ.Μ.) οι οποίοι αποφάσισαν να πάνε κόντρα στο ρεύμα και να δημιουργήσουν τη δική τους μοτοσικλέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Σε δύο χρόνια έφτιαξαν μοτοσικλέτα
Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2014 που γεννήθηκε η ομάδα Τyφοοn η οποία σήμερα αποτελείται Μοτοσικλέτα 250 κ.εκ. που περιλαμβάνει, σχεδίαση, εξέλιξη και προώθηση…από 19 προπτυχιακούς φοιτητές.

Ο στόχος της ομάδας ήταν η ανάπτυξη ενός πρωτότυπου μοντέλου αγωνιστικής μηχανής 250 κ.εκ. που θα μπορέσει να κεντρίσει το ενδιαφέρον κατασκευαστών προκειμένου να περάσει τη γραμμή παραγωγής.

Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει όλες τις φάσεις του έργου, από τον σχεδιασμό και τη δοκιμή μέχρι την παραγωγή και την προώθηση.

Δείτε πλάνα από τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης της ομάδας στην πίστα των Σερρών…


Έτοιμοι για τον διαγωνισμό
Από τη αρχική σκέψη και την δημιουργία της ομάδας έχει περάσει πολύς χρόνος και ήδη η ομάδα των Ετοιμάζουν τις βαλίτσες για την Ισπανία…φοιτητών μαζί με την πολύτιμη στήριξη καθηγητών και χορηγών έχει δημιουργήσει την πρωτότυπη μοτοσικλέτα με την οποία θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό MotoStudent, στον οποίο συμμετέχουν αποκλειστικά πανεπιστημιακές ομάδες από όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για ένα διεθνή διαγωνισμό που διοργανώνεται από την MEF (Moto Engineering Foundation) και πραγματοποιείται κάθε τρία εξάμηνα στην πίστα Motorland στην Αραγονία της Ισπανίας.

Τελευταίες δοκιμές στις Σέρρες
Πριν από λίγες ημέρες η ομάδα Τyφοοn βρέθηκε στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Σερρών για να Το zougla.gr βρέθηκε στις Σέρρες και είδε πό κοντά τις προσπάθειες των φοιτητών…ολοκληρώσει το τελικό στάδιο δοκιμών της μοτοσικλέτας με την οποία θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό της Ισπανίας.

Στην πίστα βρέθηκε τόσο ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης όσο και ο πρόεδρος του αυτοκινητοδρομίου Θόδωρος Αραμπατζής προκειμένου να τους ενθαρρύνουν και να τους ευχηθούν καλή επιτυχία.

Να σημειώσουμε πως η πίστα της βορείου Ελλάδος παρέχει δωρεάν χρήση έτσι ώστε να μπορέσουν οι φοιτητές να εξελίξουν την μοτοσικλέτα τους.


Επισκεφτείτε την σελίδα της ομάδας στο Facebook πατώντας
ΕΔΩ

 
Όλη η ομάδα των φοιτητών εργάζεται πυρετωδώς... Ο καθηγητής Δημήτρης Γιαγκόπουλος (αριστερά) συνομιλεί με τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη (με τα γυαλιά), τον Βασίλη Σαρημπαλίδη (zougla.gr - δεξιά) και φοιτητή του τμήματος μηχανολογίας...

Ο Αντώνης Λακίδης ετοιμάζεται να μπει στην πίστα...Απαραίτητη η συνεργασία φοιτητών - αναβάτη..
Οι εργασίες στο... φουλ
Ανάλυση δεδομένων για να προχωρήσει η εξέλιξη...
Τελευταίες ημέρες δοκιμών και σύσσωμη η ομάδα έχει πέσει πάνω από την μοτοσικλέτα για να την εξελίξει στον μέγιστο βαθμό...
Όσο περισσότερους γύρους γράφεις στην πίστα τόσο περισσότερα δεδομένα συγκεντρώνεις...
Ο πρόεδρος του αυτοκινητοδρομίου Σερρών Θεόδωρος Αραμπατζής (δεξιά) που εκπροσωπεί το Δήμο της πόλης στηρίζει την προσπάθεια των φοιτητών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Άραγε πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει μία ελληνική μοτοσικλέτα;

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης