Του Νίκου Βιτσιλάκη

  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Εκεί στην Kawasaki λένε πως το νέο τους χιλιάρι streetfighter έχει εμφάνιση εμπνευσμένη από την Ιαπωνική έννοια «Sugomi», που σημαίνει την αύρα που εκπέμπει ένα επιθετικό ζώο την ώρα που
Η σειρά των μεγάλων γυμνών μοτοσυκλετών της Kawasaki γράφει μια πραγματικά αξιομνημόνευτη πορεία μέσα στο χρόνοετοιμάζεται να ορμήσει στη λεία του!

Πριν τρία χρόνια μιλούσαμε για την απόλυτη μοτοσυκλέτα στην κατηγορία της, αλλά η πράσινη εταιρία δεν κάθισε στα αυγά της, παρουσιάζοντας μια εξέλιξη του δικού της Z 1000. To «R» στο όνομά του φανερώνει περισσότερο άγRιες διαθέσεις, σε σχέση με την «απλή» έκδοση ένα έμπειρο μάτι θα προσέξει το κίτρινο αμορτισέρ Öhlins S46DR1S με το ρυθμιστή του ελατηρίου του να βγαίνει στο πλάϊ δεξιά -και κάτω από τη σέλλα- για εύκολη πρόσβαση.

Ένα ακόμα πιο έμπειρο μάτι θα προσέξει και το διαφορετικό μοχλικό. Μπροστά δεν υπάρχουν οπτικές αλλαγές και το ανεστραμμένο πιρούνι παραμένει ως έχει, πλην όμως με νέο σετάρισμα για ακόμα πιο sport απόδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ζ 1000R των 15.690 ευρώ γυρίζει την πλάτη στα ηλεκτρονικά βοηθήματα

Φρένα Brembo
Σημαντική αλλαγή έχουμε και στα φρένα μπροστά, όπου ναι μεν παραμένουν Brembo με τετραπίστονες
Τα φρένα είναι αγωνιστικών προδιαγραφών και σε συνδυασμό με το πιρούνι USD παρέχουν απλόχερα ψαρωτική εμφάνισηακτινικές δαγκάνες, πλην όμως με νέους δίσκους 310mm (όχι πλέον κυματιστούς) με εγκάρσιες αυλακώσεις για καλύτερη απαγωγή θερμότητας και νέες δαγκάνες της κορυφαίας σειράς Μ50 (πάντα της Brembo).

Aπο πλευράς ηλεκτρονικών, οι αλλαγές εντοπίζονται σε μια νέα κεντρική μονάδα ελέγχου (ECU), που πλέον διαχειρίζεται με ομαλότερο τρόπο την απόδοση του τετρακύλινδρου εν σειρά, στην τοποθέτηση ένδειξης σχέσης κιβωτίου στα όργανα και ένα λαμπάκι που αναβοσβήνει όταν ο κινητήρας ξεπεράσει τον αριθμό στροφών που έχει επιλέξει ο αναβάτης.

Kawasaki Z 1000R

Γυμνό μέταλο
Μην ψάξετε για ηλεκτρονικά βοηθήματα και αξεσουάρ γιατί το Ζ 1000R των 15.690 ευρώ τους γυρίζει την πλάτη, πιστό στο σκεπτικό ότι μια καθαρόαιμη street fighter δεν τα χρειάζεται. Ίσως και να έχει δίκιο. Μια μικρή ιστορική αναδρομή θα μας δείξει ότι η σειρά μεγάλων γυμνών μοτοσυκλετών της Kawasaki, δηλαδή η διαβόητη «Ζ», έγραψε μια πραγματικά αξιομνημόνευτη πορεία μέσα στο χρόνο, αγγίζοντας την ευαίσθητη χορδή όσων επιζητούσαν επιδόσεις και γυμνό μέταλλο.

Με πρωτοπόρους τις θρυλικές Ζ 900 και μια σειρά καταξιωμένων μοντέλων όπως οι Ζ 1300, Ζ-1R 1000 και ΖRX 1100-1200 μετέπειτα, η φίρμα του Ακάσι κατάφερε να γίνει συνώνυμο της δύναμης και, ευρύτερα, της μεγάλης σε όγκο και κυβικά μοτοσυκλέτας δρόμου.

Για περισσότερες πληροφοριες σχετικά με το Kawasaki Z 1000R πατήστε ΕΔΩ

Καθαρόαιμη street fighter μοτοσυκλέτα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης