Με την παρουσίαση των νέων της ελαστικών enduro τον Αύγουστο του 2017, η Michelin επέκτεινε τη γκάμα της με την προσθήκη δύο νέων Bib Mousse για χρήση σε ελαστικά off-road. Αυτές οι δύο νέες λύσεις είναι πλέον διαθέσιμες και στην ελληνική αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To Michelin Bib Mousse είναι διάσημο για το ασυναγώνιστο ρεκόρ των 34 νικών στο Dakar από το 1983, μαζί με 22 παγκόσμιους τίτλους enduro και 7 Motocross. Η Michelin έχει τώρα επεκτείνει τον κατάλογο των εσωτερικών κυψελικών υλικών (mousse – αντί αεροθαλάμων) για off-road χρήση με τα Bib Mousse M14 και M199. Σε αυτόν τον τομέα, το εν λόγω προϊόν αντιπροσωπεύει το 80% της αγοράς -κυρίως στο μηχανοκίνητο αθλητισμό- και είναι μια εναλλακτική λύση (αντί σαμπρέλας), που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους αναβάτες να βρίσκονται διαρκώς εν κινήσει. Είναι ελαφρύτερο από ένα συμβατικό ενισχυμένο αεροθάλαμο και δίνει την αίσθηση πίεσης του ελαστικού στα 0,9 bar. Σε συνδυασμό με τα ελαστικά Michelin, το Bib Mousse παρέχει βελτιωμένη ευελιξία και πρόσφυση, καθώς και εξαιρετική διάρκεια ζωής. Τα M14 και M199 αναπτύχθηκαν ειδικά για χρήση σε συνδυασμό με τα ελαστικά της γαλλικής εταιρίας Enduro Medium και Star Cross 5, διαθέτοντας μια νέα σύνθεση. Δοκιμασμένα και εγκεκριμένα από τους κορυφαίους του αθλήματος, αυτά τα δύο νέα και βελτιωμένα προϊόντα έχουν γίνει απαραίτητα στη σκληρή χρήση. Προστίθενται στη σειρά M15, M16, M18, M22 και M02 για να προσφέρουν 7 διαφορετικές λύσεις και συνολικά 40 εφαρμογές για τροχούς 18 έως 21 ιντσών. 

Η μέγιστη ταχύτητα των ελαστικών που είναι εξοπλισμένα με Bib Mousse είναι τα 130 χλμ./ώρα, το προϊόν της Michelin έχει σήμανση NHS (Not for Highway Service), το οποίο σημαίνει ότι μοτοσυκλέτες εξοπλισμένες με Bib Mousse δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε δημόσιους δρόμους. Σημειωτέον ότι δεν πρέπει να αποθηκεύεται σε θερμοκρασία πάνω από 30°C, γενικά πρέπει να αποφεύγεται η έκθεσή του σε θερμοκρασίες που υπερβαίνουν τους 40°C και είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί εντός 18 μηνών από την ημερομηνία παραγωγής του. Έχει διάρκεια ζωής έως και 6 μήνες από την ημερομηνία που τοποθετείται για πρώτη φορά στη μοτοσυκλέτα. Η διάρκεια ζωής του είναι μικρότερη όταν χρησιμοποιείται έντονα και εξαρτάται από το είδος και τη συχνότητα της χρήσης. Για παράδειγμα, η διάρκεια ζωής όταν χρησιμοποιείται για motocross είναι μικρότερη σε σύγκριση με τη χρήση enduro. Πριν αναπτύξουμε ταχύτητα, η Michelin συνιστά τη σταδιακή προθέρμανση του ελαστικού με Bib Mousse και με μέτρια ταχύτητα κίνησης. Τέλος, για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής συνιστάται το Bib Mousse gel για την τοποθέτηση και αφαίρεση του Bib Mousse.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης