Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Μετά τον χτεσινό αγώνα και τα όσα απίστευτα είδαμε στην Αργεντινή, ήταν θέμα χρόνου να αρχίσουν οι δηλώσεις και από τις δυο πλευρές, με πρώτο πυρ κατά βούληση εκείνο του «Γιατρού». Στο βίντεο που ακολουθεί με τις δηλώσεις του Ιταλού πολυπρωταθλητή, γίνεται λόγος περι ανευθυνότητας και μη σεβασμού του Marc Marquez προς το πρόσωπο των αντιπάλων του. Ο Rossi χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις, λέγοντας πως ο Marquez καταστρέφει το άθλημα, οδηγώντας συστηματικά επικίνδυνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, με αφορμή το βίντεο αυτό είναι ευκαιρία να θίξουμε και το ζήτημα της πόλωσης. Με τον κόσμο που παρακολουθεί το MotoGP να διχάζεται σε Ροσσικούς και Μαρκεζικούς, χάνεται το νόημα, το οποίο ξεφεύγει από το οπαδιλίκι κατασκευαστών και αναβατών, περνώντας στη σφαίρα της διοργάνωσης που προκειμένου να χαϊδεύει τους μεγάλους πελάτες καταστρατηγεί βασικούς κανονισμούς, όπως έγινε στη χτεσινή εκκίνηση.

Πριν μας καταλογιστεί λοιπόν η τάση προς τη μια ή την άλλη πλευρά, καλό θα ήταν να έχουμε στη μνήμη πως «this is racing», με τα λάθη και τα ρίσκα να είναι επιτρεπτά μέχρι ένα σημείο. Μετά από αυτό, το ενδεχόμενο ενός σοβαρού ατυχήματος αυξάνει τις πιθανότητες του και πάνω σε αυτό πρέπει να δουλέψει η Dorna. Στην εύρεση όχι μόνο της χρυσής τομής μεταξύ θεάματος και –σχετικής- ασφάλειας, αλλά και εκείνης που επιβάλλει δικαιοσύνη και δεν χαρίζει κάστανα στα δικά της παιδιά, προσβάλλοντας εν τέλει και τους ίδιους τους συμμετέχοντες παραγκωνίζοντας την αγωνιστική δράση αλλά και τη νοημοσύνη μας σαν θεατές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης