Του Νίκου Τσαμάνδουρα

15ος αγώνας, 7 Οκτώβρη 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορία γράφτηκε και πάλι στο MotoGP καθώς ο πρώτος νικητής του ταϊλανδέζικου GP είναι ο συνήθης ύποπτος, Marc Marquez.

Μπορεί ο αγώνας να έδειχνε αρχικά σαν κάτι από «μητέρα των μαχών», με τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος (πλην του τραυματία Jorge Lorenzo) να εκκινούν από την πρώτη σειρά. Ωστόσο οι μάχες που περιμέναμε ήρθαν μόλις 4 γύρους πριν το τέλος του αγώνα. Ο Marquez «ξύπνησε» από την 3η θέση, πέρασε το Rossi –ο οποίος με τη σειρά του έχασε και την 3η θέση από το Maverick Viniales- και τελικά κυνήγησε ανηλεώς το Dovizioso για να του πάρει την πρωτιά στον τελευταίο γύρο. Πίσω από τον «προκλητικό», σουζάτο τερματισμό του Marc ήρθε ο Dovizioso, με το Maverick Viniales να συμπληρώνει το βάθρο και το Rossi να κάνει το 3-4 για τη Yamaha. Καλά αποτελέσματα που δείχνουν βελτίωση για τους Ιάπωνες αλλά όχι τα καλύτερα, ειδικά αφού είδαν το «Γιατρό» να περνάει και από την κορυφή αλλά να μη μένει εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνέχεια και πάλι σε τόνους της Yamaha με το Johann Zarco να παίρνει την 5η θέση όντας ο πρώτος δορυφορικός αναβάτης. Η Suzuki του Alex Rins ακολούθησε στην γραμμή του τερματισμού, μπροστά από τη Honda του Cal Crutchlow.  Στην 8η θέση είδαμε να τερματίζει ο Alvaro Bautista με πίσω του αρκετά μακριά το Danillo Petrucci που δεν κατάφερε να γίνει ανταγωνιστικός. Πίσω του τερμάτισε ο ομόσταυλος του, Jack Miller που συμπλήρωσε και τη 10άδα της κορυφής.

Τον αγώνα του δεν τερμάτισε ποτέ ο Dani Pedrosa ύστερα από πτώση. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ ενώ το αγωνιστικό μας ραντεβού ανανεώνεται για τις 21 Οκτωβρίου στο Motegi της Ιαπωνίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης