7ος Αγώνας, 17 Ιουνίου 2018

Του Νίκου Τσαμάνδουρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν είναι να κρατήσουμε δυο πράγματα από το σημερινό αγώνα το ένα θα είναι η επιβλητικότητα για 2η σερί φορά του Jorge Lorenzo και το φάουλ της Michelin στα ελαστικά μιας και ούτε λίγο ούτε πολύ, 12 αναβάτες από τους 26 δεν τερμάτισαν ποτέ.  Βέβαια δεν οφείλονται όλες οι εγκαταλείψεις σε πτώσεις, ωστόσο τα λόγια του Valentino Rossi περί πρόσφυσης μάλλον αποδείχθηκαν προφητικά.

Ο Jorge Lorenzo φαίνεται πως απαλλαγμένος από την κόκκινη ευθύνη (μιας και του χρόνου θα είναι στο HRC) οδηγεί καλύτερα. Αυτό δείχνει άλλωστε η Pole Position, που σήμερα έγινε και νίκη αλλά και ρεκόρ ταχύτερου γύρου. Πίσω του, αβίαστα τερμάτισε ο Marc Marquez με το βάθρο να ολοκληρώνεται από το Valentino Rossi που παρά τις όποιες παραφωνίες στο θέμα των ελαστικών πήρε τους πολύτιμους βαθμούς της 3ης θέσης ξεκινώντας 7ος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Cal Crutchlow που τερμάτισε στην 4η θέση παρά το ξεκίνημα από τα μισά του grid και ύστερα από επίμονη μάχη με το Dani Pedrosa που ακολούθησε. Για το Maverick Viniales ήταν ακόμα μια δύσκολη Κυριακή, με κακή εκκίνηση, έλλειψη σταθερότητας και μια 6η θέση σχεδόν απρόσμενη με τις προσδοκίες να αποδεικνύονται και πάλι μεγάλες.  Αν και πάλεψε για κάτι καλύτερο ο Johann Zarco, βρέθηκε τελικά στην 7η θέση, αφήνοντας πίσω του το Danillo Petrucci που δεν κατάφερε να μείνει στις μπροστά θέσεις που βρέθηκε στην αρχή του αγώνα, τερματίζοντας 8ος . Από την  9η θέση είδε την καρό σημαία ο Alvaro Bautista,  μπροστά από τον Andrea Iannone παρά την πολύ καλή εκκίνηση, ένα λάθος έμελλε να τον κάνει να χάσει πολλές θέσεις.  Οι υπόλοιποι που τερμάτισαν ήταν οι Pol Espargaro, Scott Redding, Karel Abraham και Franco Morbidelli.

Οι υπόλοιποι; Ο Mika Kalio δεν ολοκλήρωσε καν τον 1ο γύρο ενώ εγκατέλειψαν από πτώσεις και οι Thomas Luthi, Aleix Espargaro, Xavier Simeon, Alex Rins, Takaaki Nakagami, Bradley Smith, Jack Miller και Hafizh Syahrin. Επίσης εκτός εξαιτίας πτώσης βρέθηκε και ο Andrea Dovizioso που φέτος μάλλον παραείναι άτυχος, ενώ ακόμα ένας αναβάτης που δεν τερμάτισε ήταν ο Τito Rabat, προδομένος από τον κινητήρα της GP18 του.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνας εδώ, ενώ αξίζει να πούμε πως ο σημερινός αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Andrea Perez που έχασε τη ζωή του προ ημερών στην πίστα.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού μας πάει στο Assen της Ολλανδίας την 1η Ιούλη, με την ευχή να μην έχουμε κάποια άλλη απώλεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης