Ολοκληρώθηκαν πριν λίγο οι κατατακτήριες δοκιμές για τον αυριανό αγώνα του MotoGP, στη Γαλλία αυτή τη φορά.

Με τον αέρα του …γηπεδούχου, πήρε επιβλητικά την Pole Position ο Johann Zarco, με τη δορυφορική του Yamaha να επισκιάζει για ακόμα μια φορά τις εργοστασιακές.  Από τη  2η θέση θα εκκινήσει ο Marc Marquez ενώ η πρώτη τριάδα ολοκληρώνεται από μια ακόμα δορυφορική μοτοσυκλέτα αντί εργοστασιακής. Τη Ducati του Danillo Petrucci.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην 4η θέση της σχάρας εκκίνησης θα δούμε αύριο να ξεκινά η Suzuki του Andrea Iannone, με τον Ιταλό να δείχνει φανερή ανάκαμψη στους τελευταίους αγώνες. Βέβαια το έργο του θα είναι δύσκολο μιας και χρονικά πίσω του αλλά χωροταξικά δίπλα του θα είναι ο Andrea Dovizioso, ενώ η 2η σειρά της εκκίνησης ολοκληρώνεται από την επίσης εργοστασιακή Ducati του Jorge Lorenzo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετική έκπληξη αποτελεί οJack Miller στην 7η θέση, ενώ ακολουθούν οι Yamaha των Vinales και Rossi σε 8η και 9η θέση αντίστοιχα, υπενθυμίζοντας τους πως τα προβλήματα στην ομάδα τους  παραμένουν παρά την όποια καλή αίσθηση για την συγκεκριμένη πίστα. Η κορυφαία 12άδα του Q2 ολοκληρώθηκε από τους Dani Pedrosa, Tito Rabat και Aleix Espargaro.  

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων μπορείτε να δείτε εδώ.



«Προγνωστικά»

Πέρυσι o σαφώς δυνατότερος τότε σε σχέση με τώρα Maverick Viniales είχε πάρει τη νίκη αφήνοντας 2ο το Johann Zarco. Βέβαια πέρυσι είχαμε και ένα μικρό χαμό στο Γαλλικό gran prix, με ονόματα όπως Rossi, Marquez και Petrucci να μένουν εκτός αγώνα. Για φέτος και ελπίζοντας να μην πέσει κανείς, η πρόβλεψη μας θα μπορούσε να έχει στην κορυφή το Γάλλο που άφησε πριν από ένα χρόνο την εκκρεμότητα της 2ης θέσης.  Στο βάθρο περιμένουμε επίσης το Marc Marquez ενώ τα ονόματα που θα μπορούσαν να το συμπληρώσουν ενδεχομένως να είναι Dovizioso ή Rossi.

Οι θεωρητικές μας προσεγγίσεις ωστόσο, αύριο στις  15.00 ώρα Ελλάδος θα είναι παρελθόν, όταν έχουμε και την εκκίνηση του αγώνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης