Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Μιλάμε φυσικά για τις κατατακτήριες χρονομετρήσεις του πρώτου αγώνα της σεζόν στην πίστα Losail του Qatar, όπου παρά τις ελεύθερες δοκιμές που έδιναν «χαλαρά» ένα DesmoDovi μπροστά, τελικά ήρθε ο συνήθης Γάλλος ύποπτος να εκπλήξει άπαντες παίρνοντας την pole position.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και νέο ταχύτερο γύρο έκανε και τις εργοστασιακές Yamaha άφησε πίσω του. Ο Johann Zarco είχε πρόγραμμα -αν μη τι άλλο- δείχνοντας πως η M1 τού ταιριάζει υπερβολικά και σε αυτό το «υπερβολικά» μόνο θα μπορούσαμε να φανταστούμε κρυμμένο το χρόνο – πυροτέχνημα που έκανε απόψε, αφήνοντας στη 2η θέση τον περσινό πρωταθλητή Marc Marquez. Βέβαια η επίδοση του Marc δεν είναι τόσο έκπληξη, όσο αυτή του Danillo Petrucci, ο οποίος με τις εργοστασιακές ευλογίες ντυμένες με το μανδύα της δορυφορικής Alma Pramac Racing ήταν μόλις 5 χιλιοστά πίσω από τον Ισπανό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Cal Crutchlow θα εκκινήσει άυριο 4ος, όντας και ο πρώτος αναβάτης που γύρισε στην πίστα πάνω από το 1.53. Πίσω του, σχεδόν 0.4 δεύτερα από τον πρώτο, ο Andrea Dovizioso με την πρώτη ανταγωνιστική εργοστασιακή Ducati. Ακολουθεί στη σχάρα εκκίνησης η πρώτη Suzuki, εκείνη του Alex Rins, που έδειξε τα δόντια του μετά τις τέταρτες ελεύθερες δοκιμές, χαρίζοντας χαμόγελα στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Η έτερη HRC μοτοσυκλέτα, αυτή του Dani Pedrosa, είναι εκείνη που βλέπουμε πρώτη στην αρχή της τρίτης σειράς, μπροστά από την πρώτη εργοστασιακή Yamaha του Valentino Rossi, που αν και δυνατός στις ελεύθερες δοκιμές δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από τον 8ο χρόνο της βραδιάς. Ωστόσο, τα συμπεράσματά του είναι θετικά ως προς το ρυθμό αγώνα, οπότε το πρόσημο του είναι θετικό. Αντίστοιχο πρόσημο μάλλον δεν υφίσταται για τον ταλαίπωρο Jorge Lorenzo, που θα αναζητήσει ταχύτητα και ρυθμό αγώνα από την 9η θέση.

Και πάλι μια μοτοσυκλέτα της Alma Pramac Racing, δηλαδή η Ducati του Jack Miller, κλείνει τη δεκάδα, για να ολοκληρωθεί το Q2 από τους Andrea Iannone και Maverick Viniales. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

«Προγνωστικά»: Ένα κομμάτι του κειμένου γνωστό σε πολλούς από πέρυσι, προσπαθούμε να κάνουμε μια «μαντεψιά» για το τι θα συμβεί στον αγώνα. Για αύριο όμως.. δύσκολο το έργο της μοτο-Πυθείας που θα μας έδινε το χρησμό. Πέρυσι νικητής ήταν ο Vignales, ωστόσο η απόδοσή του παρουσιάζει φθίνουσα καμπύλη, οπότε το πρώτο σκαλί αύριο μάλλον κοιτάει αλλού. Θα λέγαμε Andrea Dovisioso, γιατί πολύ απλά έχει αποδείξει ότι όχι μόνο έχει τη μοτοσυκλέτα που μπορεί να πάρει τη νίκη αλλά και την ωριμότητα να διαχειριστεί τους αγώνες πιο “εγκεφαλικά”. Για το 2ο σκαλί –με βλέψεις 1ου – φανταζόμαστε τον κ. Marquez γιατί ..έτσι, ενώ η τριάδα της κορυφής θα μπορούσε να ολοκληρωθεί από πολλά ονόματα, όπως Zarco, Petrucci, Crutchlow, Rins και φυσικά Rossi. Οι πρώτοι θα τα καταφέρουν αν έχουν ωριμάσει οδηγικά κρατώντας σταθερό ρυθμό και ο γιατρός αν απλά είναι ο εαυτός του.

 Άυριο στις 18.00 ώρα Ελλάδος οι προβολείς της Losail θα μας λύσουν όλες τις απορίες!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης