Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Άκρως μαχητικός, δείχνοντας πως ο φετινός τίτλος δεν έχει τελειώσει για εκείνον, ο Andrea Dovizioso έδειξε τα δόντια του σήμερα το –δικό μας- πρωί, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο και κατακτώντας την pole position του φετινού ιαπωνικού grand prix.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γενικά η πρώτη τριάδα της σχάρας εκκίνησης, αύριο θα αποτελείται από ευχάριστες εκπλήξεις, καθώς δίπλα από τον Ιταλό συναντάμε ένα Γάλλο και ένα Γερμανό. Όχι, δεν είναι ανέκδοτο αλλά οι Johann Zarco και Jack Miller που απαρτίζουν την τριάδα της κορυφής με το δεύτερο και τρίτο καλύτερο χρόνο αντίστοιχα. Πρωταγωνιστής της 2ης σειράς ο Cal Crutchlow, που άφησε πίσω του χρονικά τον Andrea Iannone. Σε θέση έκπληξη ο Marc Marquez ολοκληρώνει την εν λόγω σειρά, κάτι που μας προϊδεάζει για πολύ δυνατή εκκίνηση από τον Ισπανό πρωταθλητή.

Παρά τις αισιόδοξες δηλώσεις του για την πρόοδο της Yamaha, ο Maverick Viniales θα ξεκινήσει αύριο από την 7η θέση, έχοντας δίπλα του τον Alex Rins και το Valentino Rossi που αν μη τι άλλο θα έχει πολλή δουλειά αν θέλει κάτι καλό. Alvaro Bautista, Dani Pedrosa και Takaaki Nakagami ολοκληρώνουν τη 12άδα του Q2, ενώ αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προγνωστικά»

Είναι λίγο δύσκολο να έχουμε σαν πρώτο σημείο αναφοράς τον περσινό αγώνα, μιας και χαρακτηρίστηκε από πολλές πτώσεις. Η τριάδα του βάθρου τότε ήταν οι Dovizioso, Marquez και Petrucci. Πρόπερσι αντίστοιχα οι πρωταγωνιστές ήταν οι Marquez, Dovizioso και Viniales. Φέτος; Θα μαντέψουμε νικητή το Dovizioso, 2ο το Marquez και 3ο τον Rossi. Ειδικά στην περίπτωση του  «Γιατρού» τα πράγματα είναι σοβαρά, μιας και εδώ και δύο χρόνια έχει σημειώσει πτώσεις στους αγώνες στο Motegi.

Βάλτε ξυπνητήρι για αύριο, γιατί ο αγώνας είναι στις 8 το πρωί ώρα Ελλάδος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης