Του Νίκου Τσαμάνδουρα

16ος Αγώνας, 21 Οκτώβρη 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μένουν τρεις ακόμα αγώνες για να τελειώσει η φετινή αγωνιστική χρονιά του MotoGP, από σήμερα ωστόσο ο τίτλος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή 2018 έχει όνομα. Marc Marquez.

Ξεκινώντας από την 6η θέση είδαμε το αναμενόμενο, δηλαδή μια πολύ καλή εκκίνηση από το νεαρό Ισπανό, «χτυπώντας» την πρώτη τριάδα με το καλημέρα. Στα μισά του αγώνα είδαμε τον Crutchlow να τα δίνει όλα «απαιτώντας» το βάθρο, ενώ τα ηνία του αγώνα είχε ο Andrea Dovizioso. Προς το τέλος του αγώνα η μάχη Marquez-Dovizioso είχε φουντώσει για τα καλά, με την απόλυτη καταστροφή να έρχεται για τον Ιταλό στον προτελευταίο γύρο. Η πτώση του αφενός εξαΰλωσε τις πιθανότητες για το πρωτάθλημα, αφετέρου σφράγισε μαθηματικά τον 7ο παγκόσμιο τίτλο για το Marc Marquez.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη 2η θέση τερμάτισε τελικά ο Cal Crutchlow με τον Alex Rins να συμπληρώνει το βάθρο χάρη στην πτώση του Dovizioso. Με πολλά ερωτηματικά τερμάτισε στην 4η θέση ο Valentino Rossi που αρχικά έδειξε ότι μπορούσε να κάνει το comeback στην Ιαπωνική πίστα, παρουσίασε ωστόσο καμπύλη που άφησε τις δυο Suzuki να τον περάσουν-μέχρι να πέσει ο Iannone τουλάχιστον.  Στην 5η θέση ακολούθησε ο Alvaro Bautista κάνοντας ένα καλό αγώνα, αφήνοντας πίσω του τη Yamaha του Johann Zarco αλλά και εκείνη του Maverick Viniales. O Dani Pedrosa ήταν αυτός που πήρε την 8η θέση, με τους Danilo Petrucci και Hafizh Syahrin να ολοκληρώνουν την 10άδα της κορυφής. Εν τέλει τον αγώνα τους δεν τελείωσαν ποτέ οι Andrea Iannone, Karel Abraham, Jack Miller (παρά την καλή εκκίνηση) και Aleix Espargaro. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ.

Αν αναρωτιέστε που είναι ο Jorge Lorenzo, η απάντηση είναι πως λόγω του καρπού του αποφάσισε να μην τρέξει στον αγώνα, συμπληρώνοντας το μοτίβο ενός κακού τριημέρου για τη Ducati που είδε τον ένα της αναβάτη να μην τρέχει καν και τον άλλο να πέφτει αφού φλέρταρε με μια νίκη.

Στην ουσία των πραγμάτων, έχουμε ένα «νέο» Παγκόσμιο Πρωταθλητή και το όνομα αυτού, Marc Marquez. Το.. «μυρμήγκι» γιόρτασε δεόντως τον τίτλο του με ένα σκετσάκι α λα Valentino Rossi, «παίζοντας» σε ένα παιχνίδι από.. «ουφάδικο». Λίγο πριν το σκετσάκι μάλιστα και πάνω στους πανηγυρισμούς έβγαλε και τον ώμο του! Η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε να δούμε ένα λιγότερο άτυχο Andrea Dovizioso, που να κοντράρει μέχρι τέλους το Marquez και όχι να του επιτρέπει βαθμολογικά ξανοίγματα λόγω πτώσεων. Όμως όταν ο Marc Marquez στα 25 του χρόνια έχει 7 παγκόσμια πρωταθλήματα με τα 5 εξ αυτών να είναι στη μεγάλη κατηγορία, τότε είναι ξεκάθαρο πως τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα στο Phillip Island.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης