Από το 2019 η σκανδιναβική χώρα θα φιλοξενήσει και πάλι αγώνες motoGP. H διοργανώτρια του θεσμού Dorna μόλις ανακοίνωσε τη συμφωνία της με την πίστα KymiRing, μια συμφωνία που έγινε σε προφορικό επίπεδο πέρυσι και που πλέον είναι επίσημη και (θα) έχει πενταετή διάρκεια. Αρχικός στόχος ήταν να γίνει εκεί αγώνας το 2018, αλλά διάφοροι αστάθμητοι παράγοντες, λέγε με χρονικοί περιορισμοί, τον έστειλαν ένα χρόνο μετά.

​Οι αναβάτες δεν θα πηδάνε πάνω από σιδηροδρομική γραμμή όπως ο Agostini το 1975!

Τελευταία φορά που είχε γίνει αγώνας στη Φινλανδία ήταν το 1981 στην πίστα Imatra, που έχει μείνει στην ιστορία καθόσον τη διέσχιζε μια ..σιδηροδρομική γραμμή! Η νέα πίστα KymiRing, που κατασκευάζεται 110 χιλιόμετρα βόρεια του Ελσίνκι, θα έχει μήκος 4.506m και 18 στροφές, 9 δεξιές και άλλες τόσες αριστερές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας στη Φινλανδία είναι προσθήκη στο πρόγραμμα, δεν θα αντικαταστήσει δηλαδή κάποιον άλλον, κάτι που σημαίνει πως το πρωτάθλημα θα έχει συνολικά 20 αγώνες από το 2019 (19 αν προκύψει κάτι και δεν προστεθεί από το 2018 αυτός της Ταϊλάνδης). Υπάρχει βέβαια η πιθανότητα να είναι ακόμα παραπάνω, αν και εφόσον μπει στο καλεντάρι και αγώνας στην Ινδονησία. Ο θεσμός παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό σημαίνει χρήμα. Και όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, σίγουρα θα «δοκιμαστεί» αν και όταν ο Rossi το πάρει απόφαση και αποσυρθεί. Ίδωμεν!

Στο video μπορείτε να δείτε την πρόοδο των έργων στη φινλανδική πίστα :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης