Το αθλητικό σωματείο «Ομάδα Εκτός Δρόμου» διοργανώνει τον 2ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro και παράλληλα τον 1ο του Πρωταθλήματος Νότιας Ελλάδας.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν 21-22 Απριλίου, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο και τις μετέπειτα τροποποιήσεις του, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τον γενικό κανονισμό αγώνων Enduro 2018. Έναρξη εγγραφών τη Δευτέρα 16/4, λήξη την Τετάρτη 18/4 ώρα 24.00. Η εκκίνηση θα γίνει από τις Φυλακές του Ωρωπού, η δημοσίευση των αποτελεσμάτων την Κυριακή μία ώρα μετά τον τερματισμό του τελευταίου αναβάτη και οι απονομές των επάθλων το Σάββατο και την Κυριακή 30’ μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Paddock και η service area του αγώνα θα είναι στη Σκάλα Ωρωπού, απέναντι από τον χώρο των Παλαιών Φυλακών. Εκεί θα βρίσκεται η Γραμματεία, το Park Ferme, ο χώρος τεχνικού ελέγχου και ο χώρος εκκίνησης. Η διαδρομή του διήμερου αγώνα είναι κυκλική, το συνολικό μήκος ανά μέρα στα 170km και ολοκληρώνεται έπειτα από τρεις κύκλους των 55 χιλιομέτρων, ο καθένας από τους οποίους αποτελείται από δύο απλές και δύο ειδικές διαδρομές, συν την ειδική Cross test ως έβδομη και για όλες τις κατηγορίες. Η διαδρομή του αγώνα για το πρωτάθλημα Ν. Ελλάδας θα είναι ίδια με αυτή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Οι κατηγορίες και οι κανονισμοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κατηγορίες των αγώνων είναι οι αναφερόμενες στην προκήρυξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro 2018 και του αντίστοιχου Ν. Ελλάδας: Ε1, Ε2, Ε3, ΕS, ΕN, ΕW και Ε-Team. Οι λίστες εκκίνησης θα σχηματιστούν από τις εμπρόθεσμες συμμετοχές. Οι αθλητές που θα δηλώσουν συμμετοχή εκπρόθεσμα θα εκκινήσουν τον αγώνα μετά τον τελευταίο αναβάτη της λίστας εκκίνησης του πρωταθλήματος που συμμετέχουν. Στο παράβολο συμμετοχής συμπεριλαμβάνεται η ασφάλιση του αθλητή. Η υπογραφή της δήλωσης συμμετοχής σημαίνει αυτόματα για τον συμμετέχοντα την πλήρη αποδοχή και γνώση του ειδικού και του γενικού κανονισμού. Αν κατά τον έλεγχο εξακρίβωσης πριν από την εκκίνηση διαπιστωθεί από την οργάνωση ότι η μοτοσυκλέτα δεν ανταποκρίνεται στη δηλωθείσα κατηγορία, έπειτα από πρόταση των τεχνικών εφόρων και απόφαση των αγωνοδικών θα μεταφέρεται υποχρεωτικά στην κλάση στην οποία πραγματικά ανταποκρίνεται.

Κατά τον έλεγχο εξακρίβωσης οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να φέρουν την άδεια κυκλοφορίας της μοτοσυκλέτας τους, την άδεια οδήγησης και την ασφάλεια της μοτοσυκλέτας σε ισχύ. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εξακρίβωσης οι αθλητές θα εφοδιάζονται με συσκευή GPS Tracker, την οποία θα πρέπει να τοποθετήσουν στη μοτοσυκλέτα τους πριν από τον τεχνικό έλεγχο και σύμφωνα με τις οδηγίες που θα παραλάβουν. Για τη λειτουργία τους χρειάζεται παροχή ρεύματος 12V κατευθείαν από την μπαταρία στον χώρο του τιμονιού – οργάνων (πίσω από τη μάσκα). Σε περίπτωση που η μοτοσυκλέτα δεν διαθέτει μπαταρία, ο αθλητής θα πρέπει να ειδοποιήσει την οργάνωση για εύρεση εναλλακτικής λύσης (φορητός GPS Tracker). Τα GPS Trackers πιστοποιούν την ορθή διέλευση της διαδρομής από τους αθλητές και τις μοτοσυκλέτες τους, καθώς και τις υπερβάσεις των ορίων ταχύτητας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις διευθύνσεις www.offroadteam.gr, www.amotoe.gr και  https://www.facebook.com/events/423676001394245/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης