Το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών φιλοξένησε τον τέταρτο αγώνα της χρονιάς για το Π.Π. Ταχύτητας Μοτοσυκλετών. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, που θύμιζαν περισσότερο Ιούλιο, οι θεατές που προτίμησαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα αντί να κάνουν ένα τελευταίο μπάνιο στη θάλασσα ξεπέρασαν τους 500 και πραγματικά αποτέλεσαν ευχάριστη έκπληξη για οργανωτές και αγωνιζόμενους. Ευχάριστη έκπληξη όμως ήταν και ο αριθμός των συμμετοχών, όπου 67 αγωνιζόμενοι προσέφεραν συναρπαστικό θέαμα δίνοντας ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα σε όσους ανησυχούσαν από τη μέχρι τώρα πορεία του πρωταθλήματος.Eμφατική πρώτη φετινή νίκη για τον πολυπρωταθλητή Λευτέρη Πίππο

Καθαρή πηγή αισιοδοξίας ήταν φυσικά ο αγώνας των Νέων Οδηγών. Δεν ήταν μόνο ο αριθμός των αγωνιζόμενων αλλά και ο τρόπος που οδηγούσαν. Εκπληκτικές επιδόσεις και απίστευτες μονομαχίες που ενθουσίασαν τους θεατές, αναδεικνύοντας το ρόλο φυτώριου που έπαιξαν οι αγώνες Mini GP, εκεί δηλαδή όπου «γαλουχήθηκε» η συντριπτική πλειοψηφία των αναβατών. Νικητής ο Νότης Παπαπαύλου αλλά όχι εύκολα όπως όλοι θα περίμεναν, αφού ο Χρήστος Παπανικολάου, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος έκανε την έκπληξη μονομαχώντας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τον πιο έμπειρο Παπαπαύλου, τερματίζοντας τελικά δεύτερος και δίνοντας ελπίδες για πολλά υποσχόμενη συνέχεια. Στην κατηγορία SS 300 νικητής ήταν ο Βασίλης Κορωνάκης, ενώ στην κατηγορία Racing ταχύτερος όλων ήταν ο Λέανδρος Ντότσικας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατηγορία Open ήταν αυτή με τις περισσότερες συμμετοχές. Και αυτό που έδωσε ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον ήταν οι συνεχείς εναλλαγές θέσεων ανάμεσα στους 20 αναβάτες που πήραν εκκίνηση, μέχρι και την πτώση της καρό σημαίας που ανέδειξε νικητή τον Αλέξανδρο Αργυρόπουλο μετά από μάχη με τον Γιώργο Καρυωτούδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα Supersport ξεκίνησε πολύ δυναμικά από την pole position ο Μιχάλης Κουτσουμπός και οδήγησε μπροστά από όλους μέχρι τη μέση του αγώνα. Εκεί, ο Δημήτρης Καρακώστας πέρασε στην πρώτη θέση δείχνοντας ότι έχει κερδίσει πάρα πολλά συμμετέχοντας σε διεθνείς αγώνες. Νικητής του αγώνα φυσικά ο Καρακώστας που προηγείται και στη βαθμολογία, με δεύτερο τον Κουτσουμπό και τρίτο τον Θεοφάνη Μίχα. Η κατηγορία Superbike ήταν αυτή που έκλεψε για μία ακόμη φορά την παράσταση. Ο Χάρης Παρασκευόπουλος στις κατατακτήριες δοκιμές πέτυχε νέο ρεκόρ, κατακτώντας την Pole Position με χρόνο 1.18.512. Όλοι περίμεναν να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα της κατηγορίας, αλλά στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση είχε μία άσχημη έξοδο κατά την οποία δεν τραυματίστηκε, αλλά τέθηκε εκτός μάχης. Ο ιταλός Roberto Farinelli, παρά το ότι αγωνιζόταν για πρώτη φορά στην πίστα των Σερρών, έκανε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα.  Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε όμως όλο το Σαββατοκύριακο με τη μοτοσυκλέτα του δεν του επέτρεψαν να κρατηθεί στην κορυφή, την οποία φάνηκε να διεκδικεί με σταθερά γρήγορο ρυθμό ο Σάκης Συνιώρης. Ο περσινός  πρωταθλητής κατάφερε να περάσει μπροστά από τον Farinelli και προσπάθησε να δημιουργήσει μία απόσταση ασφαλείας, αλλά σύντομα βρέθηκε κοντά του ο Λευτέρης Πίππος, που έγινε η σκιά του. Στους τελευταίους τέσσερεις γύρους οι δύο αναβάτες προσέφεραν απίστευτο θέαμα στους θεατές, που παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα. Ο Πίππος έκανε την επίθεσή του στον τελευταίο γύρο και κατάφερε να τερματίσει μπροστά από τον Συνιώρη, ενώ ο χώρος πλημμύρησε από τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των παρευρισκομένων που απόλαυσαν έναν ανεπανάληπτο αγώνα με πολλές ανατροπές. Μετά τον τερματισμό ο Λευτέρης Πίππος αφιέρωσε την πρώτη φετινή νίκη του στον πολύ αγαπητό από όλους και πρόσφατα αδικοχαμένο μηχανικό του Βασίλη Γούλα. Ο ενθουσιασμός υπερκαλύφθηκε από τη διάχυτη συγκίνηση που ήταν εμφανής στα δακρυσμένα μάτια όσων τον ήξεραν. 

500 θεατές και πάλι καλά να λέμε

Το κλίμα γιορτής επέστρεψε όμως και την ώρα των απονομών, όπου η χαρά των νικητών και η καλή διάθεση όλων ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο έναν ακόμα επιτυχημένο αγώνα στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης