Με ένα ιδιαίτερα για την εποχή γλυκό καιρό, με φωτεινό ήλιο και δυνατές μονομαχίες, εξελίχθηκε ο τελευταίος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Trial 2017 στην νότια πλευρά της Πεντέλης. Υποτονική η συμμετοχή των αθλητών σε ποσότητα, άκρως έντονη σε δυναμισμό και μαχητικότητα, στοιχεία τα οποία μαζί με την παρουσία πολλών θεατών έφτιαξαν μια όμορφη, ζωντανή ατμόσφαιρα που όλοι χάρηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγωνιστικά, στην κορυφαία κατηγορία A το γεγονός ότι η μάχη για τον τίτλο είχε ήδη κριθεί άνοιξε το πεδίο για μια καθαρή «Λευτερομαχία» ανάμεσα στον ήδη πρωταθλητή Λευτέρη Καρέτσο και στον πολυπρωταθλητή Λευτέρη Πίππο (έχασε έναν αγώνα λόγω προβλημάτων υγείας). Οι δύο αθλητές υπερέβαλαν εαυτόν στις δύσκολες ειδικές διαδρομές, με τον Πίππο να πανηγυρίζει τη 2η φετεινή του νίκη, πάλι την Πεντέλη, κυρίως λόγω της τεχνικής του σε μια απίστευτη χωμάτινη ανηφόρα κλίσης 50-60%(!) και μήκους 18 μέτρων. Τρίτος στον αγώνα και στη βαθμολογία ο νεαρός Γιάννης Παγώνης. Ανοικτός ο τίτλος στην κατηγορία Β, έτσι ο πρωτοπόρος Γιώργος Τρικαλίτης από τη Θήβα έκανε συντηρητική εμφάνιση, προφανώς για να αποφύγει κάποιο τραυματισμό, αντίθετα ο Γιώργος Διαμαντίδης έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και πήρε τη 2η φετινή του νίκη, που σε συνδυασμό με την έκτακτη απουσία του Γ. Βεζύρη τον έφερε στη 2η θέση της βαθμολογίας. Δεύτερος στον αγώνα ο παθιασμένος Δημήτρης Ζουγανέλης, που δείχνει να ξαναβρίσκει τη φόρμα του και 3ος ο Τρικαλινός «εντουράς» και νικητής στον προηγούμενο αγώνα Γιάννης Τρίγκας.

Πέντε στα πέντε στη Junior φέτος για τον «ευρύτερα» Πεντελιώτη Αναστάση Αναστασιάδη, που δεν απειλήθηκε από τον Κορίνθιο Παύλο Λιλή, παρά τον καλό 2ο γύρο που έκανε. Στην κατηγορία των «ερασιτεχνών» (Hobby), το «φάντασμα της Πεντέλης» Νίκος Μίαρης έκανε μια ευχάριστη αγωνιστική επαναφορά, με το συμπαθέστατο 66χρονο Γιάννη Ανεστόπουλο να αποδεικνύει ότι το μεράκι κινεί ή και υπερπηδά ακόμα και βράχια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας είχε όμως και πολλά άλλα ενδιαφέροντα:

· Οι πρωτοκλασσάτοι Λευτέρηδες του Trial μαζί με τον Δ. Ζουγανέλη συνέβαλαν στο σχεδιασμό και στο στήσιμο του αγώνα την προηγούμενη μέρα. Αγώνα τον οποίο σχεδίασαν εύκολο για να λαχανιάσουν από την 1η κιόλας ειδική του 1ου γύρου…

· Προβλημάτισαν και καθυστέρησαν ξανά με τη σχετική δυσκολία τους οι ειδικές διαδρομές του Πεντελιώτικου αγώνα, αυτή τη φορά δεν έπεσαν βαθμοί ποινής αλλά οι 9 στους 10 τερμάτισαν είτε ακριβώς, είτε 1-2 λεπτά πριν τον προκαθορισμένο χρόνο.

· Δεν έχει ξανασυμβεί, ο 15χρονος Αναστάσης Αναστασιάδης λίγες μέρες πριν τον αγώνα ζήτησε εγγράφως να ανέβει το επίπεδο δυσκολίας του(!).

· Για άλλη μια φορά ο Δήμος Πεντέλης υποστήριξε με κάθε τρόπο μια μοτοεκδήλωση. Με τη συμβολή του «ανοίχτηκαν» καινούργιες διαδρομές προς τέρψη όλων.

· Ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι η πλειονότητα των αθλητών τα κατάφερνε «κάθε γύρο και καλύτερα» παρά την κούραση, απόδειξη ότι όλοι χρειάζονται την αγωνιστική πρόκληση.

· Στο επίπεδό του ο ΑΡΗΣ ΑΣ, είχε πάλι ζωντανά αποτελέσματα στο διαδίκτυο (www.chronotech.gr), μουσική, trailάδικα γλυκά και χυμούς «Οικογένειας Χριστοδούλου» για τους συμμετέχοντες.

· Σημείο συνάντησης «παλιών» αγωνιζόμενων από όλους τους χώρους ο αγώνας στην Πεντέλη, με τα πειράγματα να δίνουν και να παίρνουν.

· Ανάμεσα στους θεατές και αρκετοί «περαστικοί» επισκέπτες του βουνού, που έσπευσαν να ξεφύγουν από το «κλεινόν άστυ» για να συναντήσουν ένα πραγματικά πρωτόγνωρο θέαμα.

· Ιδιαίτερες ευχαριστίες δόθηκαν στις εταιρείες Beta, Gas Gas & Emprorio Karrer για την καθοριστικής σημασίας υποστήριξη !

Αποτελέσματα στο chronotech.gr, βαθμολογία στο aris.amotoe.gr, μείνετε συντονισμένοι και για το βίντεο του αγώνα που έρχεται!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης