Έχοντας υπάρξει πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση από τη δεκαετία του ’90, η Peugeot Motocycles ενισχύει την επένδυσή της στον τομέα παρουσιάζοντας την 3η γενιά ηλεκτρικών scooter και δίνοντας την υπόσχεση για ένα νέο ηλεκτρoκίνητο μοντέλο κάθε χρόνο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το 2019, το κλασικό scooter Ludix επιστρέφει σε ηλεκτρική μορφή ως E-Ludix και η πρωτοποριακή σχεδίαση συναντά την τεχνολογία του μέλλοντος. Ελαφρύ, με συνολικό βάρος στα 84 kg, το E-Ludix είναι εξοπλισμένο με τον τελευταίας γενιάς ηλεκτροκινητήρα 3Kw της Bosch. Η μπαταρία ιόντων λιθίου, επίσης κατασκευής Bosch, αφαιρείται και μεταφέρεται εύκολα, ζυγίζει 9kg και χρειάζεται 3 ώρες για να επαναφορτιστεί πλήρως.

Το scooter στο μεταξύ, διαθέτει σύστημα ανακύκλωσης ενέργειας μέσω της χρήσης των φρένων. Δίνοντας μια πρόγευση από ένα συναρπαστικό μέλλον, η Peugeot παρουσίασε στην Έκθεση Mondial de la Moto και το concept E-Metropolis, την ηλεκτρική εκδοχή του maxi τρίτροχου της εταιρείας. Οι υψηλού επιπέδου επιδόσεις και τα χαρακτηριστικά του το καθιστούν σημείο αναφοράς στην κατηγορία. Με ισχύ 36kW, αυτονομία 200km και χρόνο φόρτισης 4 ώρες, το E-Metropolis ανεβάζει ψηλά τα standards στην ηλεκτροκίνηση. Η προσθήκη στον ήδη πλούσιο εξοπλισμό νέου πίσω αμορτισέρ της Ohlins, σε συνδυασμό με το μικρότερο βάρος του ηλεκτρικού κινητήρα, προσφέρουν μια ξεχωριστή οδηγική εμπειρία. Το παρόν στο περίπτερο της Peugeot έδωσε και το concept υβριδικό τετράτροχο όχημα EU-LIVE (Efficient Urban LIght VEhicle), που έχει αναπτυχθεί από ένα consortium 11 ευρωπαϊκών εταιρειών στο οποίο συμμετέχει και η Peugeot.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όχημα συνδυάζει ένα μονοκύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσης 42Ηp με έναν ηλεκτρικό 10,5Kw και επαναφορτίζεται μέσω της ανακύκλωσης της ενέργειας του φρεναρίσματος. Σε ταχύτητες μέχρι τα 72km/h και σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών ρύπων, το όχημα κινείται από τον ηλεκτρικό κινητήρα, ενώ σε υψηλότερες ταχύτητες αναλαμβάνει δράση ο εσωτερικής καύσης. Ο ιμάντας μετάδοσης προέρχεται από τον κινητήρα του τρίτροχου Peugeot Metropolis και η συνολική αυτονομία του οχήματος φτάνει τα 300 χιλιόμετρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης