Στο διάσημο βρετανικό φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood έγινε μια συνάντηση που μπορεί να καθορίσει το μέλλον της ρομποτικής οδήγησης!

Το ανθρωποειδές ρομπότ που οδηγεί μοτοσυκλέτα συναντήθηκε με τους αναβάτες της Yamaha Michael Van der Mark, Alex Lowes και Noriyuki Haga. Το Motobot, ως γνωστόν, μπορεί να οδηγεί μοτοσυκλέτα από μόνο του, χωρίς καμία απολύτως βοήθεια από τον άνθρωπο. Χάρη στα δεδομένα που συλλέγει σε πραγματικό χρόνο (ταχύτητα, στροφές κινητήρα, κλίση κλπ) είναι ικανό να ελέγχει έξι τμήματα (τιμόνι, γκάζι, μπροστινό φρένο, πίσω φρένο, συμπλέκτη και κιβώτιο ταχυτήτων) και αυτό, συνεπώς, του επιτρέπει την οδήγηση μοτοσυκλέτας αυτόνομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δημιούργημα αυτό βρίσκεται σε υψηλό στάδιο εξέλιξης και οι πληροφορίες λένε πως σύντομα θα το δούμε να κάνει πράγματα και θαύματα. Η Yamaha δεν είναι ικανοποιημένη από το γεγονός ότι το Motobot απλά μπορεί και οδηγεί μόνο του, αλλά θέλει να το φτάσει στο επίπεδο να μπορεί να στρίβει και με ταχύτητες άνω των 200 km/h με επιτυχία, επιλέγοντας πιο σωστές γραμμές! Ο σκοπός του Motobot είναι πολύ συγκεκριμένος: να αυξήσει την ασφάλεια των αναβατών μοτοσικλέτας. Στην πραγματικότητα, οι καρποί των μελετών αυτών σύντομα θα διατεθούν για τη δημιουργία προηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Ακολουθεί το βίντεο της συνάντησης μεταξύ του Motobot και των Noriyuki Haga, Alex Lowes και Michael Van der Mark. Μελλοντικοί αντίπαλοι στην πίστα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή motorbike.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης