του Νίκου Βιτσιλάκη

Το Super Ténéré είναι μια μοτοσυκλέτα που θα σε πάει εκεί που θέλεις και το νέο Raid αυτό που θα σε πάει ακόμα πιο μακριά από αυτό που αντέχεις..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάζοντας τις προδιαγραφές του Raid, ο αναβάτης που αγαπάει την περιπέτεια βλέπει όλα αυτά που θα ήθελε να δει. Μετάδοση κίνησης με άξονα, ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση, ρεζερβουάρ καυσίμου 23 λίτρων, ρυθμιζόμενη σέλα και ανεμοθώρακα, φρένα με συνδυασμένη λειτουργία, αλλά και προηγμένη τεχνολογία ηλεκτρονικού ελέγχου, όπως το traction control, το cruise control, το δικάναλο ABS και η ρυθμιζόμενη χαρτογράφηση. Αν τα συνδυάσεις όλα αυτά με τον δικύλινδρο σε σειρά των 1.199cc και 112Hp με διάταξη στροφάλου 270 μοιρών, τότε το παίρνεις απόφαση και ξεκινάς για το ταξίδι χωρίς προορισμό. Με λίγα λόγια, η νέα έκδοση Super Ténéré Raid λογίζεται σαν το απόλυτο μοντέλο περιπέτειας μεγάλου κυβισμού της Yamaha. ​Μοτοσυκλέτα χιλιομετροφάγος, αν είσαι ταξιδιώτης αδηφάγοςΠροορίζεται για αναβάτες μεγάλων αποστάσεων, που θέλουν να φορτώνουν τα πράγματά τους σε μια μοτοσυκλέτα υψηλών προδιαγραφών και να ξεκινούν για διαδρομές κάθε μορφής και σε δρόμους κάθε είδους. Μαζί του δε, θα μπορούν να πάρουν και τη μισή τους προίκα, καθώς είναι εξοπλισμένο με πλαϊνές βαλίτσες αλουμινίου 37 λίτρων, κάτι που μεταφράζεται σε 74 λίτρα συνολική χωρητικότητα. Αυτές οι νέες, ανθεκτικές και παράλληλα ελαφριές βαλίτσες έχουν σχεδιαστεί για να στερεώνονται πάνω τους πρόσθετες αποσκευές, οπότε τα 74 λίτρα μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερα. Πάντως, πρέπει να ομολογήσουμε ότι ο στάνταρ εξοπλισμός του Super Ténéré Raid είναι ιδιαίτερα πλούσιος, περιλαμβάνοντας όλα όσα θα ήθελε ένας πραγματικός δίτροχος ταξιδευτής. Όπως για παράδειγμα ρυθμιζόμενο ανεμοθώρακα με εκτροπείς ανέμου, προβολείς ομίχλης, ποδιά κινητήρα, ρυθμιζόμενο ύψος σέλας (845-870mm), ακτινικές ζάντες με ελαστικά χωρίς σαμπρέλα, ακόμα και πλευρικά φέρινγκ από ανθρακόνημα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Super Tenere 1200 Raid θα είναι διαθέσιμο την άνοιξη του 2018 και μέχρι τότε μπορείτε να σχεδιάσετε το ταξίδι σας όπως ο κύριος στο video που ακολουθεί:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης