Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα πολυαναμενόμενο αυτοκίνητο και ιδίως στις τάξεις των φίλων των τεσσάρων τροχών είναι η νέα γενιά του Honda Civic Type R. To ιαπωνικό σπορ μοντέλο βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και, όπως θα το περιμένατε Ένα αυτοκίνητο που σε… αρρωσταίνει μόνο που το βλέπεις! άλλωστε, το βρήκαμε και σας το δείχνουμε μέχρι την ώρα που θα κάνει την εμφάνισή του στις αντιπροσωπείες της Honda.

Tο προσθιοκίνητο Civic Type R εντυπωσιάζει με το μυώδες αμάξωμα, την επιθετική σχεδίαση, την πίσω αεροτομή και φυσικά με τις επιδόσεις αλλά και τα νούμερα. Συγκεκριμένα, η νέα γενιά εφοδιάζεται με έναν κινητήρα turbo χωρητικότητας 2.0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 320 ίππους και παράγει 400 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Στη γλώσσα των αριθμών, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 272 χλμ./ώρα.  

Δείτε το video με τα πρώτα Honda Civic Type R που ήρθαν στην Ελλάδα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρία… τέρατα

Όπως θα δείτε και στο αποκλειστικό video που φτιάξαμε για εσάς, πρόκειται για τρία Honda Civic Type Την Πέμπτη θα οδηγήσουμε το Type R στην πίστα των Μεγάρων, οπότε θα σας πούμε και πώς είναι οδηγικά… R. Τα δύο από αυτά έχουν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας και βρίσκονται στη χώρα μας καθαρά για λόγους επίδειξης (είναι και αριθμημένα), ενώ το τρίτο έχει ήδη ταξινομηθεί και έχει ελληνικές πινακίδες.

Ένα εξ αυτών θα το οδηγήσουμε την Πέμπτη στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων, οπότε θα σας μεταφέρουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις από ένα… περιβάλλον που είναι το πλέον κατάλληλο για να οδηγήσεις με ασφάλεια αλλά και για να βγάλεις συμπεράσματα για ένα σπορ αυτοκίνητο.

Η τιμή του Honda Civic Type R ξεκινά από τα 49.740 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο Honda Civic Type R πατήστε ΕΔΩ

Τρία και να καίνε... (Honda Civic Type R)
Αυτή η εικόνα σε ζαλίζει και χάνεις τα λόγια σου...
Για να αναπνέει καλύτερα το μοτέρ...
Όταν η αεροτομή έχει φτιαχτεί για να αποδίδει ακόμα και στα 272 χλμ./ώρα
Type R σημαίνει... γκάζια!
Στο νέο Type R υπάρχουν πλέον 3 ρυθμίσεις...
Ελαστικά Continental 245/30 20!!! Το καθένα από αυτά κοστίζει 250 ευρώ...
Όταν βάζεις τη ρύθμιση R όλα... κοκκινίζουν
Πλαϊνά σπόιλερ τύπου κάρμπον

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης