Επιμέλεια: Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάνουν ολοένα και πιο συχνά την εμφάνισή τους στην παγκόσμια αγορά. Από τη μία η ανάγκη για μείωση των εκπομπών ρύπων και από την άλλη η εναλλακτική λύση στις μετακινήσεις, δημιουργούν το κάτι διαφορετικό και αλλάζουν τα δεδομένα για όσα ξέραμε.

Ήδη στην Ελλάδα πωλούνται πολλά νέα ηλεκτρικά μοντέλα και συνεχώς η γκάμα θα μεγαλώνει με νέες προτάσεις, από όλες σχεδόν τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Mercedes EQA κινείται μόνο με ρεύμα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παγκόσμια παρουσίαση

Μία από αυτές θα είναι σύντομα και η πρόταση της Mercedes στην κατηγορία των SUV καθώς θα προστεθεί Στην Ελλάδα θα την δούμε πριν από το καλοκαίρι… στη γκάμα των μοντέλων της η ολοκαίνουρια EQA. Η συγκεκριμένη έκανε την εμφάνιση της σήμερα (Τετάρτη 20 Ιανουαρίου) σε παγκόσμια διαδικτυακή παρουσίαση και αναμένεται να τη δούμε στους δρόμους, και σύμφωνα με την γερμανική φίρμα,  την άνοιξη του 2021, δηλαδή τους επόμενους μήνες!

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που είδαν σήμερα για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, πρόκειται για ένα μοντέλο που βασίζεται στην GLA και υιοθετεί πολλά στοιχεία της οικογένειας ηλεκτρικών μοντέλων της γερμανικής φίρμας με την κωδική ονομασία EQ

Πάνω από 400 χιλιόμετρα αυτονομίας υπόσχεται με την EQA η γερμανική φίρμα

Μία έκδοση

Αρχικά το compact ηλεκτρικό SUV θα λανσαριστεί στην έκδοση EQA 250 η οποία εφοδιάζεται με έναν Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί οι τιμές…ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 190 ίππων και 375Nm ροπή. Οι μπαταρίες έχουν αρκετά μεγάλη χωρητικότητα φτάνοντας τα 66,5kWh. Σύμφωνα με τις μετρήσεις σε πρωτόκολλο WLTP (το πιο σύγχρονο) η αυτονομία αγγίζει τα 426 χιλιόμετρα, νούμερο ιδιαίτερα υψηλό και ικανοποιητικό για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Όσον αφορά τις επιδόσεις (για την EQA 250), το 0-100, επιτυγχάνεται σε 8,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160χλμ./ώρα. H ηλεκτρική EQA θα διατίθεται σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού, Progressive, Electric art και AMG Line με τις τιμές στην Ελλάδα να ανακοινώνονται από την επίσημη εισαγωγική εταιρεία τον Φεβρουάριο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα Mercedes EQA πατήστε ΕΔΩ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκαλύπτεται η νέα Mercedes EQA

Πόσα αυτοκίνητα πούλησε η Mercedes το 2020;

 

 

Το εσωτερικό της EQA βασίζετα στα πρότυπα των μοντέλων που ξέρουμε σήμερα

 

Σε αυτήν την φωτογραφία διακρίνουμε το χώρο που έχουν τοποθετηθεί οι μπαταρίες

 

Στους δρόμους θα την δούμε την άνοιξη του 2021

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης