Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσα έχετε στο μυαλό σας και φαντάζουν απίθανα γίνονται τελικά πράξη!Θα ξεκινήσω με κάτι που ακολουθεί τη μάρκα Jeep δεκαετίες τώρα, λόγω των ικανοτήτων που έχει σε εκτός δρόμου οδηγικές συνθήκες.    
  
Ότι Jeep είναι ένα και δεν υπάρχει άλλο παρά μόνο μοντέλα τύπου.. Jeep. Το γράφω αυτό διότι το άρθρο που θα διαβάσετε βγάζει πάθος για την μάρκα, όχι τυχαία αλλά μετά από πάρα πολλά χρόνια συμβίωσης μαζί της με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Αυτή την εικόνα την ζεις με ένα Jeep Wragler...

Ο… αποχωρισμός
Βασικά αποφάσισα να καταθέσω την άποψή μου, να ψάξω στο αρχείο μου για προσωπικές εικόνες με

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελευθερία, πάθος και περιπέτεια. Τρεις λέξεις που αντικατοπτρίζουν τη μάρκα Jeepιστορία και πολύ… Jeep, όταν επέστρεψα ένα ανοιχτό Wrangler, τόσο καθαρόαιμο και… αγαπησιάρικο που πραγματικά με έκανε να νοιώσω ότι δεν έπρεπε να το επιστρέψω!

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την Κορίνα Βαλυράκη (υπεύθυνη επικοινωνίας της Jeep) η έκφραση που άκουσα: «αποχωρίστηκες το Jeep» και όχι «επέστρεψες το Jeep», μου κάθισε… κάπως, γιατί απλά έτσι ένοιωσα και όχι ότι επέστρεψα ένα αυτοκίνητο δοκιμής, μία καθημερινή ρουτίνα δηλαδή…

Όταν έχεις όραμα και πολύ πάθος μπορείς και να πετάξεις όπως μπορείς να κάνεις με ένα Jeep (φωτογραφία με Cherokee προηγούμενη γενιάς που δεν είναι φωτομοντάζ!).

Πώς ξεκίνησε η Jeep στην Ελλάδα
Ο ήρωας του 1941, το πιστό… σκυλί του στρατού της Αμερικής, μιλάω για το Jeep Willis, συνεχίζει O φοιτητικός έρωτας που άνοιξε το… δρόμο για τους φίλους της περιπέτειας!α ακόμα και σήμερα να προσφέρει συγκινήσεις και να μεταδίδει αυτό το κάτι διαφορετικό που θέλει και αναζητά ο κάθε ιδιοκτήτης του.

Με διαφορετικό τρόπο άλλωστε εισήχθη στην Ελλάδα και η μάρκα το 1990, όταν ο επιχειρηματίας Πολυχρόνης Συγγελίδης αποφάσισε να το φέρει εξαιτίας ενός φοιτητικού έρωτα!

Το Jeep... σέρνει πολλά πράγματα!

Η μεγάλη επένδυση
Η κίνηση αποδείχτηκε ματ, η τεράστια τότε επένδυση εξέπληξε τους πάντες και ο Έλληνας που ήξερε τη μάρκα μόνο από… ταινίες άρχισε να γίνεται πρωταγωνιστής των ιστοριών ενός διαφορετικού κόσμου.

Ενός κόσμου που σε μεταφέρει σε άλλη διάσταση και οδοστρώματα, εκεί που λίγα μπορούν να επιβιώσουν και ταυτόχρονα να μεταδώσουν στους επιβάτες αυτό το κάτι διαφορετικό.

Η εισαγωγή των αυτοκινήτων Jeep στην Ελλάδα αλλά και η εικόνα που έχει χτιστεί γύρω από το όνομα τους οφείλεται στον Πολυχρόνη Συγγελίδη που έχει με την μάρκα, όχι μόνο αγάπη αλλά... ερωτικό πάθος
Ο Ανδρέας Σουλουτζιδάκης είναι ο γενικός διευθυντής της Jeep στην Ελλάδα αλλά και ο άνθρωπος που όταν ανοίξεις το λεξικό και αναζητήσεις τη λέξη Jeep, δίπλα θα εμφανιστεί το όνομά του...

DNA… Jeep
Το διαφορετικό DNA της Jeep, το ξεχωριστό μοντέλο που ακούει στο όνομα Wrangler, το εισέπραξα όχι Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή…μία ακόμα φορά αλλά τελείως διαφορετικά από όλες τις άλλες. Έχοντας εμπειρία ετών, με… άλματα, λάσπες, επικίνδυνη οδήγηση σε trial διαδρομές (θα δείτε άλλωστε και τις σχετικές φωτογραφίες), η ώρα να γίνει ένα Jeep και… αμφίβιο ήρθε!

Έχοντας βρει το κατάλληλο Jeep Wrangler (το καταλαβαίνετε και από τις φωτογραφίες) έδειξε ή καλύτερα απέδειξε και πάλι γιατί είναι ηγέτης σε μία κατηγορία που τα τελευταία χρόνια όλοι θέλουν να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο…

Το DNA της Jeep δεν ακολουθεί την... πεπατημένη!

Παγκόσμιες κιανοτομίες με ένα Jeep
Το συγκεκριμένο έκανε… βουτιές στη θάλασσα, περπάτησε μέσα σε αυτή, ακόμα και θαλάσσια σπορ κάναμε που μέχρι σήμερα μόνο με… σκάφος μπορούν να γίνουν.

Θα δείτε για παράδειγμα το Jeep Wrangler να τραβά ένα foil surf (!) μέσα στη θάλασσα και θα καταλάβετε γιατί το συγκεκριμένο γεννήθηκε Jeep και όχι γιατί έπρεπε να ακολουθήσει μία τάση.

Το Jeep Wrangler τραβά μέσα από τη θάλασσα (!) έναν αθλητή που κάνει foil surf και είναι σα να πετά στον αέρα! Video που δεν έχει ξαναγυρίστε όμοιό του στην Ελλάδα ίσως (κατά 99,9%) και στον κόσμο! (Το video θα το δείτε σε λίγες ημέρες...)

Πίστεψε το…
Εκτός από το φωτογραφικό υλικό που θα δείτε σήμερα με το Wrangler στη θάλασσα, θα ακολουθήσει Με ένα Jeep Wragler τραβήξαμε αθλητή που έκανε surf foil, μέσα από τη θάλασσα!και σχετικό video τις επόμενες ημέρες, που σε παγκόσμιο επίπεδο δεν έχει ξαναγίνει και συγκεκριμένα με όχημα που τραβά ένα foil surf.

Μία… δημοσιογραφική καινοτομία που υλοποιήθηκε με ένα όχημα που σου δείχνει τι σημαίνει να ζεις μαζί του  και όχι να το έχεις για να σε μεταφέρει από το ένα σημείο στο άλλο.

Τα πολλά λόγια όμως είναι φτώχεια και θα καταλάβετε γιατί το γράφω καθώς οι παρακάτω (αλλά και παραπάνω) εικόνες και video μιλούν από μόνες τους.

Για να δείτε τη σημερινή γκάμα των μοντέλων της Jeep πατήστε ΕΔΩ

Όταν ο κορυφαίος εκπαιδευτής στα 4×4 Στέφανος Αττάρττ μιλά για το Jeep Wragler τότε τα λόγια είναι περιττά… (video του 2011)

Στο παρακάτω video που κάναμε πριν από χρόνια ακόμα και τυφλός κατάφερε να οδηγήσει και να ζήσει την περιπέτεια με ένα Jeep Wragler… (video του 2013)

Βλέπεις, θαυμάζεις και αναρωτιέσαι πως η ζωή τελικά είναι... πολύ ωραία!!!

Με το τελευταίας γενιάς Jeep Compass σε πέρασμα που δεν είναι και τόσο εύκολο...

Οδηγώντας... τάπα στο χώμα με την προηγούμενη γενιά του Jeep Cherokee

Η τελευταία γενιά του Cherokee στην... άσφαλτο!

Τα βλέπετε. Δεν έγραψα τυχαία όλα τα παραπάνω...

Το κατέβασμα από τέτοια κλίση γίνεται παιχνίδι αν έχεις στα χέρια σου αυτό το Wragler που είχα και εγώ...

Κάνεις βέβαια και λασποθεραπεία που θεωρείται ιδανικό φάρμακο για το... άγχος!
Δοκιμή και ικανοποίηση...

Καθαρόαιμη εικόνα Jeep

Απλά σκεφτείτε το και αφήστε τα υπόλοιπα στο αυτοκίνητο...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης