Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το Hyundai i20 είναι ένα από τα πιο τίμια αυτοκίνητα της κατηγορίας του καθώς προσφέρει πολύ Η έκφραση “value for money” ταιριάζει στο i20…περισσότερα από αυτά που ο οδηγός θα περίμενε.

Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός της κορεατικής φίρμας, η οποία συνεχίζει να μας εκπλήσσει, όχι μόνο με τα νέα της μοντέλα (π.χ. Kona) αλλά και με την τεχνολογία και αξεσουάρ που προσφέρει ακόμα και σε απλές εκδόσεις μικρών αυτοκινήτων.

Το ανανεωμένο Hyundai i20 είναι ένα σύγχρονο αλλά προσιτό αυτοκίνητο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξοπλισμός για μεγαλύτερα αυτοκίνητα

Για παράδειγμα, το ανανωεμένο i20 είναι τόσο αναβαθμισμένο και εφοδιάζεται με τέτοιο εξοπλισμό που Οι τιμές του i20 ξεκινούν από τα 11.020 ευρώοι περισσότεροι ίσως να μην γνωρίζουν. Ψάξαμε και βρήκαμε στοιχεία που κάθε οδηγός θα ήθελε να έχει στο αυτοκίνητό του και πλέον πολλά από αυτά υπάρχουν στην στάνταρ έκδοση του i20.

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μία γρήγορη… γεύση για να ξέρετε με τι εξοπλισμό πωλείται πλέον ένα αυτοκίνητο που ξέραμε μέχρι… χθες ότι έχει φτιαχτεί μόνο για τις μετακινήσεις μας. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει και οι Κορεάτες έχουν πιάσει το νόημα. Τίποτα τυχαίο σε αυτή τη ζωή…

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Hyundai i20 πατήστε ΕΔΩ

———————————————————-

Διαθέσιμοι κινητήρες

Στην τελευταία γενιά υπάρχει η επιλογή κινητήρων βενζίνης και diesel. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο 1.000άρης turbo βενζίνης με τους 120 ίππους. Επιπλέον υπάρχουν ο 1.25 και ο 1.4 με 84 και 100 ίππους αντίστοιχα. Οι εκδόσεις diesel είναι δύο, 1.1 με 75 ίππους και 1.4 με 90.

 

 

———————————————————-

Ντουλαπάκι συνοδηγού που… ψύχεται

Ιδίως τώρα το καλοκαίρι, το να ξέρεις πως θα βάλεις το μπουκάλι με το νερό σε ένα σημείο και θα διατηρηθεί δροσερό είναι πολύ σημαντικό. Αυτό ισχύει στην περίπτωση με το ντουλαπάκι του συνοδηγού το οποίο διαθέτει λειτουργία ψύξης.

 

 
———————————————————-

Θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι

Αυτό το αξεσουάρ είναι πολύ χρήσιμο για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Από τη μία το τιμόνι θερμαίνεται και από την άλλη τα δυο μπροστινά καθίσματα διαθέτουν και αυτά λειτουργία που σε ζεσταίνουν…

 

———————————————————-

Χώρος αποσκευών που διαμορφώνεται

Για ένα μεσαίο αυτοκίνητο πόλης η χρηστικότητά του είναι σημαντική. Έτσι με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων σε αναλογία 60:40, μπορείτε να φορτώσετε μεγάλα αντικείμενα (ρίχνοντας τα καθίσματα) και ο χώρος αποσκευών από τα 326 να φτάσει τα 1.042 λίτρα.

 

———————————————————-

Σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών

Το σύστημα με την ονομασία TPMS ελέγχει την πίεση σε κάθε ελαστικό και αν εντοπίσει απώλεια, ενημερώνει τον οδηγό μέσα από την οθόνη ενδείξεων. Με αυτό τον τρόπο δεν θα βρεθεί ο οδηγός ποτέ προ εκπλήξεως αν του σκάσει ή τρυπήσει κάποιο ελαστικό…

 

———————————————————-

Εύκολη εκκίνηση σε ανηφόρα χωρίς φρένο

Το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα με την ονομασία HAC επιτρέπει στον οδηγό να εκκινεί σε ανηφόρες χωρίς να φοβάται μην κυλίσει το αυτοκίνητο προς τα πίσω.

 

———————————————————-


Φώτα που στρίβουν

Τα στατικά φώτα στροφής (SBL) είναι πολύ χρήσιμα στην βραδινή οδήγηση καθώς ενισχύουν την ορατότητα με επιπλέον φως στην κατεύθυνση που πάει το αυτοκίνητο.

 
———————————————————-

Θύρες USB και AUX

H συνδεσιμότητα με το κινητό ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές γίνεται πολύ εύκολα με τις θύρες USB και AUX.

 
———————————————————-

Θήκες για μπουκάλια

Σε όλους είναι χρήσιμος ο χώρος στις πόρτες. Έτσι λοιπόν, εκτός από τα χαρτιά μπορούν na χωρέσουν ακόμα και τέσσερα μπουκάλια στις πλευρικές θήκες: 1.5 λίτρου στις μπροστινές πόρτες και 1.0 λίτρου στις πίσω πόρτες.

 
———————————————————-

Λειτουργίες από το τιμόνι

Από το τιμόνι ο οδηγός μπορεί να πραγματοποιήσει διάφορες λειτουργίες όπως να ελέγξει τον αυτόματο πιλότο (cruise control), να ανεβάσει – κατεβάσει την ένταση του ραδιοφώνου, να απαντήσει στις κλήσεις του κινητού τηλεφώνου κ.ά.


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης