Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η ολοκαίνουργια Mercedes A-Class δεν είναι απλώς ένα… τυχαίο premium μικρό μοντέλο. Είναι κάτι
Η A-Class φαντάζει ως ένας φίλος που σου κρατά συντροφιά και συνομιλεί μαζί σου εντός της καμπίνας…παραπάνω, κάτι που το αντιλαμβάνεσαι όσο περισσότερο ζεις μαζί της. Όσο χρόνο τής αφιερώνεις, τόσο καλύτερα περνάς, όχι μόνο εσύ ως οδηγός αλλά και οι επιβάτες.

Το επίπεδο έχει ανέβει πάρα πολύ και η A-Class δεν «χτυπά» στα ίσα μόνο μοντέλα της κατηγορίας αλλά και αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών.

Με λίγα λόγια, σε… μπερδεύει, αν πρόκειται για τη «μικρή» A-Class ή για κάποια E-Class και… βάλε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επανάσταση…

Αυτό που έχουν κάνει οι άνθρωποι της γερμανικής φίρμας είναι να φέρουν το αυτοκίνητο πιο κοντά
Το σλόγκαν «the best or nothing» ταιριάζει… γάντι στην περίπτωση της A-Classστους επιβάτες. Κάτι σαν την… 4η βιομηχανική επανάσταση (κάπου εδώ κολλά και η 4η γενιά), όπου τα ρομπότ συνεργάζονται με τον άνθρωπο.

Αυτό το επιτυγχάνει η νέα A-Class, η οποία κάνει άνετη, πιο ευχάριστη και πιο ξεκούραστη την καθημερινότητα μέσα στο αυτοκίνητο.

Έχοντας ζήσει αρκετές ημέρες με τη νέα γενιά της Mercedes A-Class, τα συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα και τα καταγράφουμε. Διαβάστε 10 στοιχεία από αυτά που μας έκαναν αίσθηση και τα οποία αναζητούν σήμερα οι σύγχρονοι πελάτες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα γενιά της Mercedes A-Class πατήστε ΕΔΩ

————————————————————–

Μεγαλύτερη…

Εξωτερικά η νέα A-Class έχει μεγαλώσει κατά 12 εκατοστά, γεγονός που μεταφράζεται σε ακόμη καλύτερους χώρους. Στο ίδιο μήκος κλίματος και ο χώρος αποσκευών, ο οποίος πλέον αγγίζει τα 370 λίτρα.

————————————————————–

Ψηφιακή τεχνολογία

Αυτό που βγάζει… μάτι στο εσωτερικό είναι οι δύο οθόνες στο ταμπλό που φτάνουν σε μέγεθος, η καθεμία, ακόμα και τις 10.25 ίντσες (ξεκινούν από τις 7). Η εικόνα και μόνο παραπέμπει σε αυτοκίνητο του μέλλοντος.


————————————————————–

Συνομιλώντας με το αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητο σου… μιλάει! Καλά διαβάσατε. Το χαιρετάς και αυτό ανταποκρίνεται. Το ρωτάς τι ώρα είναι και σου απαντά. Σε γενικές γραμμές, σου κρατά παρέα χάρη στο υπερσύγχρονο infotainment σύστημα με την κωδική ονομασία MBUX (Mercedes-Benz Users Xperience) μέσω του οποίου μπορείς να κάνεις πράγματα που μέχρι χθες δεν είχες φανταστεί.

Δείτε και ακούστε στο παρακάτω video τη… συνομιλία μεταξύ οδηγού και A-Class



————————————————————–

Νέο σύστημα touchpad

Νέο σύστημα χειρισμού με touchpad που κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη και ευχάριστη. Ακουμπώντας το χέρι σου πάνω σε αυτό, έχεις τη δυνατότητα ακόμα και να γράψεις, όπως για παράδειγμα τη διεύθυνση που αναζητείς στο σύστημα πλοήγησης.


————————————————————–

Ημιαυτόνομη οδήγηση

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ακόμα και ημιαυτόνομη οδήγηση, γεγονός που παραπέμπει σε κορυφαία μοντέλα της μάρκας και σίγουρα δεν θα περιμέναμε σε ένα θεωρητικά μικρό αυτοκίνητο.

 

————————————————————–

Κινητήρες από 1.33 λίτρα

Ο νέος κινητήρας των 1.33 λίτρων που αποδίδει 165 ίππους ανεβάζει ακόμη περισσότερο το μοντέλο στα μάτια των Ελλήνων αγοραστών που βρίσκονται μόνιμα αντιμέτωποι με τον φόβο των κυβικών. Φυσικά, υπάρχουν εκδόσεις με μεγαλύτερους κινητήρες, ενώ είναι διαθέσιμη και η επιλογή βενζίνης – diesel.


————————————————————–

Άνετο στην οδήγηση

Η χρήση νέου πλαισίου αποτυπώνεται και στην οδηγική άνεση – απόλαυση που τη βιώνεις όσο κινείσαι στον δρόμο ακόμα και με υψηλές ταχύτητες.


————————————————————–


Χειριστήρια αφής στο τιμόνι

Τα χειριστήρια (δεξιά και αριστερά) στο τιμόνι θυμίζουν μικρά touchpad και έχουν πολύ καλή αίσθηση…


————————————————————–

Συστήματα ασφαλείας

Τα συστήματα ασφαλείας είναι πολύ σημαντικά για τους επιβάτες. Για παράδειγμα, το σύστημα προστασίας πεζών και συγκρούσεων μας προστατεύει από τυχόν απρόοπτα περιστατικά που δεν θέλει κανείς να βιώσει. Επίσης, η ειδοποίηση του τυφλού σημείου (βλέπε φωτογραφία κάτω) βοηθά στο να γλυτώσουμε επαφή με όχημα που βρίσκεται δίπλα μας κ.λπ.

 
————————————————————–

Άλλη… A-Class

Ξεχάστε όσα ξέρατε με οποιαδήποτε προηγούμενης γενιάς A-Class. Το μόνο που θυμίζει… A-Class είναι το όνομα. Όλα τα άλλα είναι σύγχρονα και ίσως να μην μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα τα συναντήσουμε σε ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.  

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης