Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ο πρωταθλητής Ελλάδος ράλι 2017 Σωκράτης Τσολακίδης επιστρέφει στο αγωνιστικό προσκήνιο. Το Στο 51ο ράλι ΔΕΘ που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο ο Έλληνας πρωταθλητής θα τρέξει με Skoda Fabia R5…ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα δώσει το παρών στο 51ο ράλι ΔΕΘ με τον συνοδηγό του Χάρη Δήμο και όπλο μία Skoda Fabia R5.

Το πλήρωμα από την Θεσσαλονίκη είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση και η νίκη θεωρείται σχεδόν σίγουρη εκτός αν έρθουν τα… πάνω, κάτω. Για να συμμετάσχουν όμως στον κορυφαίο αυτό αγώνα, το αγωνιστικό πλήρωμα έχει πραγματοποιήσει την δική του προετοιμασία, που περιλαμβάνει αναγνωρίσεις, σημειώσεις των ειδικών, διατήρηση φυσικής κατάστασης κ.λπ.

Η οδήγηση με την τετρακίνητη Skoda Octavia RS είναι απόλαυση σε τέτοιους δρόμους...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Τα χαρακτηριστικά της Octavia RS

Για τις δοκιμές ο κορυφαίος οδηγός που έχει την στήριξη της εισαγωγικής εταιρείας Kosmocar A.E. Με 184 ίππους και 380 Nm ροπή μπορείς να κινηθείς πολύ… γρήγορα…χρησιμοποιεί μία Skoda Octavia RS.

Η συγκεκριμένη πράσινη εφοδιάζεται με έναν κινητήρα diesel χωρητικότητας 2.0 λίτρων ενώ αποδίδει 184 ίππους και παράγει 380Nm ροπή.

Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και την τετρακίνηση προσφέρει μοναδικές επιδόσεις και κρατήματα. Στη γλώσσα των αριθμών το 0-100 επιτυγχάνεται σε 7,6 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 228 χλμ./ώρα.

Αν προσπαθήσεις να την κυνηγήσεις σίγουρα θα τη χάσεις από τα μάτια σου γρήγορα...


Η άποψη του πρωταθλητή

Ο Σωκράτης Τσολακίδης χρησιμοποιεί και δοκιμάζει την RS τους τελευταίους μήνες και σίγουρα η Γκάζια,  κράτημα και… οικονομίαάποψή του μετράει πολύ, ιδίως για αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας:

«Η Octavia RS δεν είναι ένα τυχαίο αυτοκίνητο. Σε πάει παντού, γρήγορα και με ασφάλεια και όταν θες να κινηθείς στο όριο δείχνει τον πραγματικό της χαρακτήρα. Επιπλέον διαθέτει χώρους και στο ταξίδι είναι τόσο άνετη ακόμα και για πέντε επιβάτες. Όλα αυτά συνδυάζονται με πραγματικά  χαμηλή κατανάλωση, που αν δεν την ζήσεις δεν μπορείς να το πιστέψεις».

Ο Σωκράτης Τσολακίδης (δεξιά) μαζί με τον συνοδηγό του Χάρη Δήμο χρησιμοποιούν για τις αναγνωρίσεις των ειδικών διαδρομών του ράλι ΔΕΘ την εντυπωσιακή πράσινη Skoda Octavia RS diesel 4x4 DSG...

Η Octavia είναι ένα μεγάλο αυτοκίνητο που μπορεί να φιλοξενήσει άνετα πέντε επιβάτες με τις αποσκευές τους...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης