Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Μπορεί ακόμη να μην έχουμε δει από κοντά το νέο Ford Focus, όμως σταδιακά αποκαλύπτονται
Το νέο Focus θα εξοπλίζεται με τη μεγαλύτερη γκάμα προηγμένων χαρακτηριστικών και τεχνολογιών από οποιοδήποτε μοντέλο Fordμερικές από τις νέες τεχνολογίες με τις οποίες θα είναι εξοπλισμένο. Μία εξ αυτών είναι το πρωτοποριακό Head-up display της Ford, που θα επιτρέπει στον οδηγό να παρακολουθεί δεδομένα ταχύτητας, πλοήγησης και οδικής σήμανσης, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από τον δρόμο.

Η Ford φυσικά δεν εφηύρε το Head-up display, καθώς πρόκειται για μια τεχνολογία με την οποία εξοπλίζουν οι εταιρείες διάφορα μοντέλα τους εδώ και αρκετά χρόνια. Απλώς οι μηχανικοί της Ford το προχώρησαν λίγο παραπάνω και παρουσίασαν ένα αρκετά εξελιγμένο σύστημα.

Μία από τις πιο φωτεινές οθόνες με ευρύ πεδίο ορατότητας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέα τεχνολογία

Ενώ τα παραδοσιακά Ηead-up display χρησιμοποιούν κύματα φωτός παλλόμενα παράλληλα με τον δρόμο, η οθόνη Head-up display του Focus ενισχύει φωτεινά κύματα που πάλλονται κάθετα στον δρόμο, ώστε η εικόνα να μπορεί να φαίνεται καθαρά ακόμη και μέσα από πολωτικά γυαλιά ηλίου. Θα προσφέρει μία από τις πιο φωτεινές οθόνες που θα διαθέτει από τα μεγαλύτερα πεδία ορατότητας και θα είναι ευδιάκριτη ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν ή από το εάν ο οδηγός φοράει γυαλιά ή όχι.

Πρόκειται για τεχνολογία που εξελίχθηκε για πρώτη φορά για μαχητικά αεροσκάφη και θα συμβάλλει στη βελτίωση της οδηγικής εμπειρίας με το νέο Focus, το οποίο σχεδιάστηκε για να κάνει τη συμβίωση με τον οδηγό του πιο άνετη, λιγότερο απαιτητική και ασφαλή.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης