Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν αρχίσει να μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας. Ολοένα και περισσότερα Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας…μοντέλα κάνουν την εμφάνισή τους ενώ ο ρυθμός θα αυξάνει συνεχώς τα επόμενα χρόνια.

Στην γκάμα αυτής της κατηγορίας υπάρχουν τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα που μπαίνουν στην πρίζα, φορτίζουν και έχουν αντικαταστήσει το καύσιμο με ρεύμα.

Εκτός όμως από αυτά υπάρχουν και τα λεγόμενα plug in hybrid τα οποία εκτός από τον ηλεκτροκινητήρα o οποίος φορτίζει από μία κοινή πρίζα, εφοδιάζονται και με κινητήρα εσωτερικής καύσης προσφέροντας μεγάλη αυτονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το BMW Group βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο...

Πάνω από 100.000 μονάδες
Με την συγκεκριμένη κατηγορία να μεγαλώνει συνεχώς, το BMW Group δείχνει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και αυτό αποτυπώνεται στις πωλήσεις.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 2017 ο γερμανικός κολοσσός παρέδωσε σε πελάτες του σε όλο τον κόσμο 103.080 ηλεκτρικά οχήματα.

Στην κορυφή το i3
Από αυτά, κορυφή έπιασε το i3 το οποίο «πούλησε» 31.482 μονάδες, νούμερο  που δείχνει και τη δυναμική του μοντέλου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το εκκεντρικό σπορ i8 το οποίο εφοδιάζεται με κινητήρα 1.5 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα (συνολική απόδοση 362 ίππους) απέκτησαν 2.194 πελάτες σε όλο τον κόσμο.

To i3 ήταν το πιο μοσχοπουλημένο ηλεκτρικό μοντέλο της BMW για το 2017

Και plug in hybrid
Από εκεί και πέρα, η κατηγορία των μοντέλων της BMW με την κωδική ονομασία iPerformance, τα οποία εφοδιάζονται με κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα (μπαίνουν και στην πρίζα) άγγιξε τις 63.605 πωλήσεις.

Το εντυπωσιακό BMW i8 απέκτησαν 2.194 πελάτες σε όλο τον κόσμο

Και η MINI στο παιχνίδι
Τέλος, πολύ καλά τα πήγε και το MINI Countryman PHEV που μπορεί να ξεκίνησε να πωλείται από το Μέχρι το 2025 στο γκάμα της BMW θα υπάρχουν 25 ηλεκτρικά μοντέλα…τέλος του καλοκαιριού (2017) όμως οι συνολικές παραδόσεις έφτασαν τις 5.799 μονάδες.

Είναι ξεκάθαρο, πως το BMW Group ακολουθεί τις τάσεις, επενδύει εκατομμύρια ευρώ και δείχνει πως αλλάζει σημαντικά τη φιλοσοφία του αυτοκινήτου που ξέραμε. Άλλωστε η στρατηγική των 25 ηλεκτρικών μοντέλων που θα είναι διαθέσιμα μέχρι το 2025 δείχνει πως οι εποχές αλλάζουν, όπως φαίνεται, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη…

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ηλεκτρικά μοντέλα της BMW πατήστε ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τo ηλεκτρικό MINI Countyman πατήστε ΕΔΩ

Το MINI Countryman έδειξε πως μπορεί να παίξει... μπάλα στην κατηγορία των ηλεκτρικών μοντέλων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης