Ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα ρυμούλκησης οχημάτων υιοθετεί η Nissan στο εργοστάσιο της Oppama. Πρόκειται για το λεγόμενο Intelligent Vehicle Towing (IVT), με το οποίο η Nissan υλοποιεί τη στρατηγικής της για τη βιώσιμη κινητικότητα σχετικά με το πώς τα αυτοκίνητα θα κινούνται και θα… To μέλλον το ζούμε και δεν το έχουμε καταλάβει λόγω… κρίσης!ενσωματωθούν στην κοινωνία

Το σύστημα IVT  χρησιμοποιεί ένα τροποποιημένο ηλεκτρικό Nissan LEAF που έλκει αυτόνομα (χωρίς την παρουσία οδηγού) τρέιλερ μεταφοράς οχημάτων, μεταξύ των καθορισμένων σημείων φόρτωσης και εκφόρτωσης στο εργοστάσιο Oppama στην Ιαπωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αντίθεση με τα συμβατικά αυτόματα συστήματα οχημάτων για τη μεταφορά υλικών, τα οποία συχνά απαιτούν την εγκατάσταση σιδηροτροχιών ή την εκτεταμένη χρήση μαγνητικής ταινίας, το σύστημα αυτό δεν χρειάζεται καμία ειδική υποδομή για να λειτουργήσει. Το αυτοκίνητο ρυμούλκησης είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από κάμερες και σαρωτές λέιζερ που ανιχνεύουν σημάνσεις λωρίδων κυκλοφορίας, κράσπεδα, όπως και τα πιθανά εμπόδια ή τυχόν κινδύνους. 

Οι μεταφορές αυτοκινήτων στο εργοστάσιο της Nissan στο εργοστάσιο της Oppama γίνονται μόνες τους...

Το αυτοκίνητο «σκέφτεται»

Διασταυρώνοντας τα δεδομένα που λαμβάνει το όχημα με αυτά που υπάρχουν στο σύστημα πλοήγησης,  το αυτοκίνητο-ρυμουλκό προσδιορίζει τη θέση του, υπολογίζοντας αυτόματα τη διαδρομή προς τον προορισμό του. Το αυτοκίνητο-ρυμουλκό ταξιδεύει εντός των ορίων ταχύτητας του εργοστασίου και σταματά αυτόματα, εάν εντοπίσει ένα εμπόδιο ή κίνδυνο. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει και πάλι, όταν έχει επαληθεύσει ότι ο δρόμος δεν έχει εμπόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο σύστημα τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία πριν από περίπου έναν χρόνο, πραγματοποιώντας περισσότερες από 1.600 δοκιμές. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν σε αυτό το διάστημα έχουν αξιοποιηθεί στο έπακρο για να εξασφαλιστεί ότι το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει αξιόπιστα εντός των εγκαταστάσεων του εργοστασίου.

Δείτε το σχετικό video για να πιστέψετε τι θα γίνει στο κοντινό μέλλον

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης