Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα, καλή εβδομάδα και καλή… Άνοιξη να έχουμε! Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά ο καιρός έχει ήδη αλλάξει (τουλάχιστον στην Αττική) και με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει έχουμε αρχίσει σιγά σιγα να είμαστε σε αναμονή εν όψει… καλοκαιριού!

Όσοι δεν το έχετε καταλάβει, σε λίγο θα αλλάξει η ώρα, θα έρθει το Πάσχα και μετά… τσουπ, να σου και το καλοκαίρι!

O χειμώνας φεύγει...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάει καλύτερα η αγορά
Περνά όμως ο καιρός, μαζί και οι μήνες. Η αγορά ενώ δεν είχε ξεκινήσει καλά τον Φεβρουάριο έκλεισε όπως αποδείχτηκε με θετικό πρόσημο. Καλό σημάδι για την… πιάτσα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα και αν δεν έχουμε κανένα απρόοπτο, φήμες και… κουραφέξαλα τότε θα υπάρξει άνοδος. Η αγορά πάει καλύτερα σε σχέση με το 2017 αλλά τα… περιφερειακά του κλάδου έχουν «καθίσει» και αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία σε όσους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά. Σε κάθε Δεν είναι ντροπή να κάνεις λάθη και να τα διορθώνεις επειδή έχεις δεχτεί τηλεφώνημα από συνάδερφο επιπέδου…περίπτωση ο Μάρτιος θα είναι ένα καλός μήνας για να μας δείξει μία πιο καθαρή εικόνα της αγοράς άρα κάνουμε λίγο υπομονή και βλέπουμε.

Πάντως επειδή τον τελευταίο καιρό ο καθένας λέει το στραβό και το κοντό του να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Γιατί υπάρχουν αυτοί που αποδεικνύουν και τεκμηριώνουν αυτά που γράφουν και οι άλλοι που απλά λένε μπας και μείνει κάτι. Όσοι πάντως δεν έχουν σκοπό να ακολουθήσουν την τάση, τους προτείνω να κάτσουν σπίτι τους να δουν καμία… ταινία! Οι υπόλοιποι από μόνοι τους βάζουν κάτω το κεφάλι και εργάζονται.

Τα πλοία που μεταφέρουν αυτοκίνητα πάνε και έρχονται στο λιμάνι του Πειραιά...

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

 
Με άγριες διαθέσεις ορισμένοι οδηγούν (;) τα δημοσιογραφικά αυτοκίνητα. Τρανή απόδειξη το ντουλαπάκι συνοδηγού που βλέπετε. Μήπως να πηγαίνουμε... τοίχο, τοίχο;


———————————————————————————————–

TO ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ*

Φίλοι, τον Μάρτη στις οκτώ, γιορτάζει η Γυναίκα,
αυτή που και τους… διάβολους τους δένει δέκα-δέκα..!

*το σημερινό στιχάκι μπορεί να μην έχει να κάνει με το αυτοκίνητο αλλά σίγουρα έχει… ενδιαφέρον. Δανεικό από την ιστοσελίδα του «Παγκυπριώτατου» από την Κύπρο

 

———————————————————————————————–

ΑΤΑΚΑ
Για να μάθεις να πετάς πρέπει να κάνεις παρέα με αετούς και όχι με κότες

*από φίλο που μας το είπε σήμερα και το… είδε στο διαδίκτυο…

———————————————————————————————–

Άραγε τι θα γίνει με εκείνη την υπόθεση που αφορούσε «δημοσιογράφο» που παρείχε προνομιακή μεταχείριση σε εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων και ζητούσε 2.000 + ΦΠΑ το μήνα με… ετήσιο συμβόλαιο;
Τον… βρήκαν στο θεσμό «Αυτοκίνητο της Χρονιάς», ποιος είναι ή τους απασχολεί μόνο να βγάζουν ανακοινώσεις (τα μέλη του ΔΣ γιατί τα υπόλοιπα μέλη ούτε καν που γνώριζαν) για τα μάτια των… εταιρειών; Από την άλλη, έχουμε διαπιστώσει πως ούτε ο ίδιος είχε την ευαισθησία να παραιτηθεί και απλά συνεχίζει να παρέχει την ίδια προνομιακή μεταχείριση.

Δεν πειράζει όμως γιατί έρχεται η ώρα των ονομάτων και γι’ αυτούς που καλύπτουν, όπως… φαίνεται! Μείνετε συντονισμένοι.

———————————————————————————————–

Αύξηση κατά 32,5% σημείωσαν οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων το Φεβρουάριο. Η σχετική λίστα είχε ως εξής:

  1. Nissan
  2. Toyota
  3. Peugeot
  4. Opel
  5. VW
  6. Fiat
  7. Ford
  8. Hyundai
  9. Renault
  10. Citroen

———————————————————————————————–

Πρόταση να παραχωρήσει στην Tesla και μάλιστα δωρεάν για τουλάχιστον δέκα χρόνια, εργοστάσιο που βρίσκεται στην Κόρινθο και ανήκει στον όμιλο Ιατρικό Αθηνών, έκανε ο διευθύνων σύμβουλος, Βασίλης Αποστολόπουλος! Η πρόταση ακούστηκε στο  Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ΙΙΙ και μάλιστα ενημερώθηκε ο ίδιος ο Elon Musk με προσωπική επιστολή.

O διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ιατρικό Αθηνών, Βασίλης Αποστολόπουλος!

———————————————————————————————–

Αυτή η… φωτογραφία που διαδίδει κάποιος στην πιάτσα ότι έχει με πρόεδρο εισαγωγικής εταιρείας και τον υπογράφων, μπορεί να μας τη στείλει να τη δημοσιεύσουμε; Τον προτρέπουμε μάλιστα να γράψει και τη λεζάντα! Μην διαδίδει μόνο. Πράξεις θέλουμε, ακόμα και αν αφορά εμάς!

———————————————————————————————–

Από αναβολή σε αναβολή πηγαίνουν οι αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα καθώς η Ομοσπονδία δεν μπορεί να διορθώσει τις παρατυπίες που υπάρχουν. την ίδια ώρα που ΔΕΝ είναι ικανή να διοργανώσει αγώνες, ανακοινώνει συνεργασία με την εταιρεία Valvoline

———————————————————————————————–

Πρόταση μέσα από το περιοδικό Car κάνει ο Τάκης Τρακουσέλλης προκειμένου να μαζευτούν οι δημοσιογράφοι αυτοκινήτου και να βγάζουν το Car of the Year για την Ελλάδα.

 

———————————————————————————————–

Στην ΔΕΘ – Helexpo θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 16-18 Μαρτίου η έκθεση αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την κάτοψη του χώρου…

———————————————————————————————–

Νικητής του τίτλου Car Of the Year αναδείχτηκε για φέτος το Volvo XC40. Ο μοναδικός Έλληνας που ψηφίζει στον συγκεκριμένο θεσμό είναι ο διευθυντής του περιοδικού 4 Τροχοί, Στράτης Χατζηπαναγιώτου ο οποίος μοίρασε την βαθμολογία του ως εξής:

Volvo XC40: 7 βαθμοί
Citroen C3 Aircross: 5 βαθμοί
Seat Ibiza: 4 βαθμοί
Alfa Romeo Stelvio: 3 βαθμοί
Audi A8: 3 βαθμοί
Κia Stinger: 2 βαθμοί
BMW 5-Series: 1 βαθμοί

To Volvo XC40 είναι το φετινό Car Of The Year


———————————————————————————————–

Στελέχη της Nissan (Μάριος Μπαρκής και Γιάννης Μεθενίτης) βρέθηκαν την περασμένη Παρασκευή στην Θεσσαλονίκη και συναντήθηκαν με συνεργάτες της μάρκας αλλά και με δημοσιογράφους. Μεταξύ αυτών οι, Κώστας Στέφου, Στέργιος Μανώλης, Βαγγέλης Παμπούκης, Δημήτρης Ταμπούρης, Σωτήρης Βουτσελάς, Τριαντάφυλλος Τσουλφάς, Κυριάκος Παρασίδης και Νίκος Χριστόπουλος.

———————————————————————————————–

Πενήντα ηλεκτρονικά τεύχη γιορτάζει το gocar και χαρίζει 3 tablet της Samsung.

———————————————————————————————–

Με επιστολή που έστειλε στις εταιρείες ο Δημήτρης Θεοχάρης και υπογράφει και ο Διευθυντής Σωτήρης Πουλόπουλος, κάνει γνωστό πως αναλαμβάνει και επίσημα της στήλη του αυτοκινήτου στην ιστορική εφημερίδα «Βραδυνή». Ο Γιάννης Χαλκιαδάκης θα γράφει για το αυτοκίνητο στην «Ευρωοικονομία».

Ο Δημήτρης Θεοχάρης

———————————————————————————————–

Πραγματοποιήθηκαν και επίσημα τα εγκαίνια της νέας έκθεση Jaguar Land Rover της Σπανός Α.Ε. Πλήθος κόσμου παρευρέθη στην εκδήλωση και απόλαυσε από κοντά όλα τα μοντέλα των δύο εταιρειών, μαζί και την φιλοξενία τόσο της Μαρίας όσο και του Γιώργου Σπανού...

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος Jaguar Land Rover στη λεωφόρο ΣυγγρούΝέα αντιπροσωπεία της Spanos S.A.

———————————————————————————————–

O Πέτρος Τριανταφύλλης από το Auto Τρίτη έχει δηλώσει με ανάρτησή του πως σκέφτεται να κάνει αίτημα για να μπει στο θεσμό Αυτοκίνητο της Χρονιάς. Σαν τι όμως θα κάνει αίτηση αφού δεν είναι δημοσιογράφος;

 

———————————————————————————————–

Στην Πάτρα θα διεξαχθεί το χρονικό διάστημα 8-10 Ιουνίου η έκθεση «Professional MotorShow Expo» που ασχολείται με όλα τα νέα επαγγελματικά οχήματα και τις τάσεις της αγοράς.

———————————————————————————————–

Την Τρίτη 13 Μαρτίου το περιοδικό Auto Τρίτη θα ανακοινώσει τα δικά του αποτελέσματα από το τεστ αποφυγής κινδύνου.

Για να δούμε τι αποτελέσματα θα βγάλουν οι δοκιμές του Auto Τρίτη

———————————————————————————————–

Στο Terra Vibe το διάστημα 14-16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η «Offroad Adventure Festival», μία έκθεση με SUV, 4×4 οχήματα και outdoor εξοπλισμό.

———————————————————————————————–

Αποχώρησε την περασμένη εβδομάδα από το autoholix.com, η Χριστίνα Σταθάκη. Πλέον την ιστοσελίδα τρέχει μόνη της η Ισμήνη Φαμπιάτου.

Η Χριστίνα Σταθάκη

———————————————————————————————–

Μία πρωτότυπη και προχωρημένη για τα ελληνικά δεδομένα παρουσίαση αυτοκινήτου πραγματοποίησε η BMW Hellas και αφορούσε στη νέα X2. Συγκεκριένα έλαβε μέρος στο Art Factory στο Γκάζι και μαζί με το νέο μοντέλο απολαύσαμε από brake dance, ήχους με το στόμα μέχρι και γκράφιτι με θέμα τη X2!!!

Σε αυτό το χώρο έγινε η παρουσίαση της νέας BMW X2

———————————————————————————————–

Τη Μονή Οσίου Λουκά που βρίσκεται σε υψόμετρο 430 μέτρα στο Στείρι Βοιωτίας, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν οι δημοσιογράφοι που ακολούθησαν την αποστολή της Mitsubishi για το νέο Eclipse Cross. Να σημειώσουμε πως πρόκειται ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής και περιλαμβάνεται στην κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

H Μονή Οσίου Λουκά βρίσκεται στη Βοιωτία και περιλαμβάνεται στην κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCOΜαζί με τον Βαγγέλη Γκούμα (Star Channel) και το Mitsubisbi Eclipse Cros

———————————————————————————————–

Τα 48 χρόνια συμπληρώνει φέτος το περιοδικό 4 Τροχοί

———————————————————————————————–

To επεισόδιο του Traction που μεταδόθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου από το Star Channel μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω όσοι δεν το… προλάβατε χθες!

———————————————————————————————–

Νέο τεύχος για το περιοδικό Επαγγελματικό όχημα...

 

———————————————————————————————–

Ξεκίνησε την δραστηριότητά της στο χώρο του premium μεταχειρισμένου αυτοκινήτου η εταιρείας iCars – Δ. Μαλιάτσος, με έδρα τη λεωφόρο Συγγρού 134.

———————————————————————————————–

Κυκλοφόρησε το περιοδικό μοτοσυκλέτας MotoGP World. Στο εξώφυλλο φιγουράρει η Ducati Panigale V4, την οποία είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει στην πίστα της Βαλένθια ο Δημήτρης Διατσίδης.

 

———————————————————————————————–

Όσοι δεν καταφέρατε να παρακολουθήσετε την εκπομπή μοτοσυκλέτας Moto & Bike Tv μπορείτε να την δείτε παρακάτω:

 

———————————————————————————————–

Το διάστημα 18-22 Απριλίου θα διεξαχθεί στο εκθεσιακό κέντρο ξιφασκίας στο Ελληνικό η έκθεση μοτοσυκλέτας.

———————————————————————————————–

Ατάκες και… σπόντες του Στράτη Χατζηπαναγιώτου:

 


———————————————————————————————–

ΤΑΞΙΔΙΑ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

13-14 Μαρτίου
Opel Grandland X Ultimate στην Ισπανία

21-22 Μαρτίου
Ford Mustang στη Γαλλία 

19-20 & 21-22 Μαρτίου
Volvo XC40 στην Ελλάδα 

19-20 Απριλίου
Suzuki Swift Sport στη Μάλαγα… 

 

———————————————————————————————–

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 5
2. www.gazzetta.gr 15
3. www.protothema.gr 16
4. www.sport24.gr 18
5. www.newsit.gr 29
6. www.sport-fm.gr 37
7. www.sdna.gr 45
8. www.newsbomb.gr 49
9. www.newsbeast.gr 57
10. www.kathimerini.gr 66
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 73
2. www.drive.gr 239
3. www.gocar.gr 269
4. www.autotriti.gr 291
5. www.motori.gr 424
6. www.4troxoi.gr 735
7. www.autoblog.gr 757
8. www.automoto.com.gr 934
9. www.autogreeknews.gr 990
10. www.enkinisi.gr 1.370
11. www.caroto.gr 2.145
12. www.caranddriver.gr 3.116
13. www.epitrohon.gr 3.574
14. www.motorsite.gr 3.581
15. www.carzine.gr 3.797
16. www.gonews.gr 3.951
17. www.highoctane.gr 8.040
18. www.motornews.gr 9.466
19. www.movenews.gr 10.543
20. www.4drivers.gr 10.816
21. www.autoholix.com 11.340
22. www.auto-internet.gr 12.431
23. www.offroader.gr 16.598
24. www.autonomous.gr 20.750
25. www.trcoff.gr 22.760
26. www.autoliveris.gr 32.098
27. www.kartnews.gr 45.593
28. www.x-auto.gr 27.842
29. www.ixauto.gr 56.210
* Τα, topspeed.gr και safetycar.gr δεν εμφανίζεται στις μετρήσεις.
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
** μέτρηση 26/2/2018 (13:00)

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 22
2. www.ix.gr 2.633
3. www.carwall.gr 3.322

 

———————————————————————————————–

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Όταν οδηγείς νύχτα (αλλά και μέρα) και η εικόνα που έχεις μπροστά σου πρέπει να είναι ευχάριστη

Εικόνα από το εσωτερικό της νέας Jaguar E-Pace...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης