Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Φίλες και φίλοι καλησπέρα και κουράγιο σε όλους μας. Και το λέω αυτό μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν Πού ζούμε ρε γαμώτο; Ποτέ ξανά να μην βιώσουμε τέτοιες καταστάσεις…και βιώσαμε όλοι μας στην Αττική την περασμένη εβδομάδα. Δεκάδες νεκροί συμπολίτες μας, κατεστραμμένες περιουσίες, καμία συγνώμη.   

Πού ζούμε ρε γαμώτο; Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα του άρπα-κόλα, του ο καθένας κάνει ότι θέλει, κανείς δεν αναλαμβάνει ευθύνες, κανείς δεν παίρνει πρωτοβουλίες, δεν θα αλλάξουμε ποτέ.

Η καρέκλα και η εξουσία είναι τόσο δυνατά που αλλάζουν και αλλοιώνουν χαρακτήρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν λόγια για όσους ζήσανε τέτοιες καταστάσεις...

Δεν υπάρχουν λόγια

Τι να πεις και τι να γράψεις όταν αγγελούδια, όταν παιδιά δεν πρόλαβαν να χαρούν τη ζωή, όταν Κρίμα για τα αγγελούδια, κρίμα για τους συμπολίτες μας που έφυγαν τόσο μα τόσο άδικα…λεβέντες δύο μέτρων δεν κατάφεραν να σώσουν τη ζωή τους, όταν μεγάλοι άνθρωποι έμειναν ανήμποροι και χωρίς σπίτι…

Λόγια που δεν βγαίνουν, λέξεις που έχουν εξαφανιστεί. Τι να γράψεις για τα αυτοκίνητα; Πάνω από 90 οι νεκροί, δεκάδες οι αγνοούμενοι.

Ο Αύγουστος σχεδόν ήρθε, οπότε να σας ενημερώσω πως η αγαπημένη σας στήλη, που τα γράφει «έξω από τα δόντια» θα ξεκουραστεί για να είναι έτοιμη από τον Σεπτέμβρη. Υπομονή, κουράγιο και γρήγορη επιστροφή στην καθημερινότητα, όσο αυτό είναι εφικτό, όταν χάνεις αγαπημένα σου πρόσωπα…

Το καλοκαίρι ήρθε... 'φωτογραφία για έναν πολύ φίλο που μου το ζήτησε'

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!


———————————————————————————————-

 

Ανοδικά κινείται η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων και τον Ιούλιο. Πριν κλείσει ο μήνας και μέχρι τις 27 Ιουλίου η αγορά είχε ως εξής:

  1. VW
  2. Toyota
  3. Nissan
  4. Peugeot
  5. Hyundai
  6. Fiat
  7. Suzuki
  8. Opel
  9. Mercedes
  10. Renault
  11. Citroen
  12. Audi
  13. Kia
  14. SEAT
  15. Skoda

 ———————————————————————————————-

Δυστυχώς τα… ζώα παραμένουν στη ΛΕΑ. Μετά τα όσα συνέβησαν υπάρχουν ακόμα οδηγοί που συνεχίζουν να κινούνται σε αυτή τη Λωρίδα Έκτακτης ανάγκης (το λέει και η λέξη) χωρίς να νοιάζονται για τα ασθενοφόρα, τα πυροσβεστικά, τα περιπολικά και φυσικά για την άμεση βοήθεια που χρειάζεται κάποιος συνάνθρωπός μας. Μυαλό δεν βάζουνε με τίποτα.

Εικόνα που κυκλοφορεί στα social media...

 
———————————————————————————————-

Οι σκέψεις μας βρίσκονται στον συνάδερφο Κώστα Τουρναβίτη που έχασε τον αδερφό και τη νύφη του στις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι

 

———————————————————————————————-

Η κίνηση της Kosmocar να προσφέρει 300 αυτοκίνητα Audi, Skoda και VW στους πυρόπληκτους για δύο μήνες δείχνει και το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας. Συγχαρητήρια στους επικεφαλής των παραπάνω εισαγωγικών εταιρειών, Νικόλα Μπέρναρντ, Αντρέα Χαλμπέ και Θανάση Κονιστή (αντίστοιχα) των ομάδων τους αλλά και των ιδιοκτητών της εταιρείας (οικογένεια Μανδήλα) που έδωσαν την έγκριση για την κίνηση αυτή…

———————————————————————————————-

Πέντε αυτοκίνητα έπειτα από κλήρωση θα προσφέρει στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Renault. Μία κίνηση ανθρωπιάς που τιμά τον κλάδο από την Teoren Motors Β.Ν. Θεοχαράκης.

 
———————————————————————————————-

Ο Όμιλος ΕΛΠΕ θα συμβάλει στη στήριξη των πυρόπληκτων της Αττικής με τη διάθεση του ενός εκατομμυρίου ευρώ καθώς και με τη χορήγηση καυσίμων για τις ανάγκες των Υπηρεσιών.

 
———————————————————————————————-

Συνάντηση έκανε ο πρόεδρος της ΕΣΑ (Ένωση Συντακτών Αυτοκινήτου) Τάκης Τρακουσέλλης με τον αντίστοιχο του ΑτΧ (Αυτοκίνητο της Χρονιάς) Γιάννη Σκουφή. Όπως μάθαμε το κλίμα ήταν πολύ καλό ενώ ο πρώτος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει (τουλάχιστον προς το παρόν) σκέψη για δημιουργία νέου Αυτοκινήτου της Χρονιάς. Μάλιστα ανανέωσαν το ραντεβού τους παρουσία και των ΔΣ για μετά το καλοκαίρι.

———————————————————————————————-

Τα λόγια είναι περιττά όταν η είδηση θανάτου του Sergio Marchionne κάνει το γύρο του κόσμου. Ο εμβληματικός μάνατζερ του Ομίλου Fiat – Chrysler έφυγε πολύ ξαφνικά σε ηλικία μόλις 66 ετών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης, όπου νοσηλευόταν για λίγες ημέρες. Ο Ιταλοκαναδός είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο, προκειμένου να αφαιρέσει ένα σάρκωμα από τον δεξιό του ώμο. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης όμως, υπέστη εγκεφαλική εμβολή. Η ζημιά ήταν τόσο σοβαρή, που ο Marchionne έπεσε σε κώμα και λίγες ημέρες μετά κατέληξε…

———————————————————————————————-

Την ημέρα που είχαν καεί άνθρωποι, την ημέρα που καταστράφηκαν περιουσίες ο Γιάννης Κωνσταντόπουλος ανέβασε φωτογραφία με burn out και φόντο τα καμμένα της Πάρνηθας. Όπως ήταν αναμενόμενο δέχτηκε απίστευτη κατακραυγή από τον κόσμο.
Δυστυχώς, αντί να καταλάβει το λάθος του, το συμπέρασμα που έβγαλε ήταν πως το άρθρο του zougla.gr, με τίτλο «Ντροπή – Λίγος σεβασμός στους νεκρούς…» έγινε για τα κλικ.
Τα συμπεράσματα δικά σας…

Η ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου...

Το συμπέρασμα που έβγαλε ο Γιάννης Κωνσταντόπουλος ο οποίος αντί να ζητήσει δημόσια συγνώμη για την προσβολή στους νεκρούς έδειξε να του φταίμε εμείς για την ανάρτηση που κάναμε εκφράζοντας την άποψη του κόσμου...


———————————————————————————————-


Ξαφνική αποχώρηση
του διευθυντή Marketing της εταιρείας FCA (Abarth, Alfa Romeo, Fiat και Fiat Professional) Λεωνίδα Δαβουλάρη. Ένα πολύ αξιόλογο στέλεχος με δυνατή παρουσία 25 ετών στην πιάτσα που σίγουρα κανείς δεν περίμενε να δει εκτός… Αναμένουμε σύντομα την επόμενη του κίνηση. Να σημειώσουμε πως πρόσφατα αποχώρησε από την FCA και η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων Κορίνα Πατέλη.

Ο Λεωνίδας Δαβουλάρης

 
———————————————————————————————-

Γι’ ακόμα μία χρονιά η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Skoda θα βρεθεί δίπλα στον Σωκράτη Τσολακίδη ο οποίος θα τρέξει στο ράλι ΔΕΘ με μία Fabia R5.

 
———————————————————————————————-

Ο Βαγγέλης Γκούμας αποδεικνύεται ως ένας από τους πιο μάχιμους ρεπόρτερ όχι μόνο της πιάτσας (μέλος και της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου) αλλά του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Τον είδαμε στα ρεπορτάζ του Star Channel το οποίο κάλυψε τα τραγικά περιστατικά που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες.

O Βαγγέλης Γκούμας

———————————————————————————————-

H Jaguar – Land Rover Σπανός ΑΕ, θα είναι ένας εκ των χρυσών χορηγών του Off Road Adventure Festival που θα διεξαχθεί στην Αττική στα μέσα Σεπτεμβρίου.

———————————————————————————————-

Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου υπολογίζεται η πανευρωπαϊκή παρουσίαση της νέας γενιάς του Suzuki Jimny. Ένα αυτοκίνητο που αναμένεται με μεγάλη αγωνία στην Ελλάδα (και όχι μόνο) και θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν οι Έλληνες δημοσιογράφοι.

 
———————————————————————————————-

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της FCA Γιώργος Μπακόπουλος αναλαμβάνει τον συντονισμό του τμήματος markerting της εταιρείας μετά την αποχώρηση του Λεωνίδα Δαβουλάρη.

 
———————————————————————————————-

Ο μοναδικός που θα μας κρατά… αυτοκινητιστική συντροφιά στα ερτζιανά και τον Αύγουστο θα είναι ο Πάρις Ποντίκας, μέσα από τις φιλόξενες πανελλαδικές συχνότητες της ΕΡΑ Σπορ και του Πρώτου Προγράμματος.

———————————————————————————————-

Νέο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί…

———————————————————————————————-

Εθελοντική αιμοδοσία από την εταιρεία λιπαντικών Traffic που έχει έδρα την Θεσσαλονίκη. Μία κίνηση που κάνει αρκετά συχνά…

 
———————————————————————————————-

Έτοιμος προς αποχώρηση είναι επιθεωρητής πωλήσεων εισαγωγικής εταιρείας με έδρα τα Νότια Προάστια…

 
———————————————————————————————-

Αλλαγή σκυτάλης για τη Renault στην Κύπρο που πήγε, σύμφωνα με το car.com.cy, στα χέρια του Ομίλου Πηλακούτα. Πρόσφατα μάλιστα ο συγκεκριμένος Όμιλος είχε αποκτήσει και την Mitsubishi.

 

———————————————————————————————-

Ατάκες και… σπόντες του Στράτη Χατζηπαναγιώτου:

 

 
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 5
2. www.in.gr 7
3. www.gazzetta.gr 17
4. www.protothema.gr 19
5. www.sport24.gr 22
6. www.newsit.gr 23
7. www.newsbomb.gr 27
8. www.sdna.gr 43
9. www.sport-fm.gr 57
10. www.newsbeast.gr 50
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 81
2. www.caranddriver.gr 159
3. www.drive.gr 252
4. www.autotriti.gr 262
5. www.gocar.gr 301
6. www.motori.gr 314
7. www.autogreeknews.gr 457
8. www.4troxoi.gr 658
9. www.autoblog.gr 773
10. www.automoto.com.gr 1.113
* TOP10
** μέτρηση 30/7/2018


Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 25
2. www.ix.gr 1.753
3. www.carwall.gr 4.039 

 
———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Όχι μία αλλά τέσσερις φωτογραφίες πριν ξεκουραστούμε…

SUP για γυμναστική και χαλάρωση...

Jet Ski για αδρεναλίνη στα ύψη!

Γκάζια και στη θάλασσα...

Και... καλό ταξίδι όσοι καταφέρετε να αποδράσετε

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης