Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλή Σαρακοστή! Πότε μπήκαμε στην Άνοιξη, νομίζω πως δεν το έχουμε καταλάβει… Για πότε θα έρθει το Πάσχα, άντε το καλοκαίρι, μου φαίνεται πως δεν θα το καταλάβουμε.

Μετά την κακοκαιρία συνήθως βγαίνει ο ήλιος… Για να δούμε όμως, πότε;Μέχρι τότε μη σας φανεί περίεργο αν ακόμα συζητάμε για παράταση του μέτρου της απόσυρσης. Έχει καταντήσει γελοίο το θέμα… Κρίμα γιατί έχω (είχα;) την αίσθηση πως ζούμε σε… σοβαρό Κράτος!!!

Δεν ξέρω, αλλά αυτή η εβδομάδα μου μυρίζει… μπαρούτι. Βλέπω εξελίξεις στον ορίζοντα και ανακοινώσεις (ή κινήσεις) που θα βάλουν τα πράγματα και το “χάρτη” της αυτοκίνησης σε μία σειρά. Θα μάθουμε σύντομα ποια θα είναι αυτή. Το ρεπορτάζ τρέχει όπως τα… αεροπλάνα και τα ταξίδια! Για να δούμε. Θα κυλήσουν όλα ομαλά ή θα υπάρξουν ανακατατάξεις; Λίγη υπομονή δεν βλάπτει γιατί δεν μπορώ να γράψω περισσότερα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμα είναι να βγαίνουν τέτοια αυτοκίνητα για να γιορτάζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες τα 100 χρόνια λειτουργίας, τότε ας γιορτάζουν κάθε χρόνο!!! (στην φωτογραφία το Vision Next 100 που δημιούργησε η BMW για να γιορτάσει τα 100 της χρόνια)...

Πού θα στέλνετε ενημέρωση..
Κατά τα άλλα και όπως λέμε κάθε εβδομάδα, η ζωή συνεχίζεται, το ίδιο και τα παραλειπόμενα αλλά και παρασκηνιακά νέα, τα οποία καταγράφουμε και δημοσιεύουμε. Τέλος, μην ξεχνάτε και τον τρόπο που μπορείτε να μας ενημερώνετε με τα δικά σας νέα.

Μπορείτε να το κάνετε μέσω e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα μέσω Facebook (Vasilios Saribalidis)

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!  

———————————————————

QUIZ:
Ποιοι συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να έχουν ως σημαία τους το… αλισβερίσι;

———————————————————

Το ΠΟΙΗΜΑ της εβδομάδας…*
Θέλει η αγορά να «γκαζώσει»
αλλά, με την αφασία που τους δέρνει,
δυστυχώς έχει «μουλαρώσει»…
Δεν τους νοιάζει που τα μαγαζιά έχουν ερημώσει
και ποιος το μάρμαρο τελικά θα πληρώσει
*από αναγνώστη…

———————————————————

Ο Γιάννης Σταυρόπουλος έγραψε χαρακτηριστικά στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, σχολιάζοντας τα όσα δημοσιεύσαμε την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τους θεσμούς COTY και Autobest.  

 

———————————————————

Αποχώρησε μετά από 22 χρόνια στο όμιλο Agripan o μέχρι πρότινος εμπορικός διευθυντής των Daihatsu και Mahindra Γιώργος Ρουγγέρης. Ο ίδιος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους και συνεργάτες με την παρακάτω επιστολή:

Σήμερα,  ολοκληρώνοντας μια δημιουργική πορεία άνω των είκοσι δύο ετών στον Όμιλο και την εταιρία ΑΓΚΡΙΠΑΝ ΑΕΒΕ,  αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, με ανάμεικτα συναισθήματα όπως κάθε άνθρωπος  που συμπληρώνει ένα τόσο μεγάλο και παραγωγικό κύκλο, να σας ευχαριστήσω για τη καλή  συνεργασία που είχαμε το διάστημα αυτό και για τις προσωπικές και επαγγελματικές εμπειρίες που μοιραστήκαμε.

Με τη συνεργασία σας και, μέσα από σκληρή δουλειά  και σωστό σχεδιασμό, καταφέραμε να εδραιώσουμε και να καταξιώσουμε στην Ελλάδα μία από τις πιο αξιόπιστες μάρκες αυτοκινήτων στον κόσμο την DAIHATSU και να βάλουμε  τα θεμέλια  και για τα επαγγελματικά οχήματα MAHINDRA.

Σήμερα αυτός ο κύκλος τελειώνει για εμένα κι αποχωρώντας από την εταιρία, από τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή του τμήματος αυτοκινήτων, θέλω να εκφράζω  τις ευχαριστίες  μου σε όλους  εσάς  για την άριστη συνεργασία μας.

Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε στο σύντομο μέλλον την  ευκαιρία να συνεργαστούμε ξανά. Σας εύχομαι  προσωπική και οικογενειακή  υγεία, ευτυχία και δημιουργικότητα.

 
Ο Γιώργος Ρουγγέρης...

 
———————————————————

Επιστρέφει στη Λαμία το SEAJETS Ράλι Ακρόπολις που και φέτος προσμετρά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (ERC). Πολύ σημαντικό στοιχείο για την επιστροφή του στη Στερεά Ελλάδα έπαιξε η στήριξη της Περιφέρειας και του Κώστα Μπακογιάννη.

 
———————————————————

Εκδήλωση με πλήρη γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων σχεδιάζει μεγάλη εισαγωγική εταιρεία. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι και απλά περιμένουμε…

———————————————————

Προς τα τέλη του μήνα στελέχη του Σ.Ε.Α.Α. (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου) θα συναντηθούν, μετά από πολύ καιρό, με εκπροσώπους των Μέσων. Σκοπός να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητηθούν θέματα που απασχολούν τον κλάδο…

———————————————————

Ταξίδι με δημοσιογράφους είχε διοργανώσει προ ημερών η BMW Hellas για τα 100 χρόνια από την δημιουργία της. Αυτήν την εβδομάδα διοργανώνει ένα ακόμα που αφορά στο Συνέδριο του Ετήσιου Απολογισμού του BMW Group, μεε ξενάγηση στο εργοστάσιο της καθώς και επίσκεψη στην έκθεση «100 Masterpieces» στο BMW Museum.

———————————————————

Στην Γερμανία για οδήγηση με Audi R8 σε πίστα και επίσκεψη στο εργοστάσιο της εταιρείας διοργανώνει η ελληνική εισαγωγική εταιρεία.

———————————————————

Για τις 3 Απριλίου προγραμματίζεται η έκδοση του περιοδικού Big Fish της εφημερίδας Πρώτο Θέμα το οποίο θα περιέχει αφιέρωμα στο αυτοκίνητο. Ο Τάκης Τρακουσέλλης θα επιμεληθεί τα θέματα με την υποστήριξη της συντακτικής ομάδας του ενθέτου Car + Speed και του newsauto.gr

———————————————————

Νέο τεύχος (Νο26) για την έντυπη έκδοση του motori με… άρωμα Γενεύης.

 
———————————————————

Στις 3.20 τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Μαρτίου, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 ξεκινά αποκλειστικά στον OTE TV με τον Κώστα Ψάρρα και τον Γιάννη Μάριο Παπαδόπουλο για έκτη συνεχόμενη χρονιά πίσω από τα μικρόφωνα. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρξει μετάδοση από ελεύθερο κανάλι.

 
———————————————————

Στις 18 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία… προπόνηση στο ΟΑΚΑ όλων όσων συμμετάσχουν με τα χρώματα της BMW στον φετινό Ημιμαραθώνιο που είναι προγραμματισμένος για τις 20 Μαρτίου

———————————————————

Το Car & Driver Μαρτίου κυκλοφόρησε με εξώφυλλο πολυτελή SUV

 

 
———————————————————

«Το Audi A4 είναι η σημαία μας». Αυτή την έκφραση τόνισε προ ολίγων εβδομάδων ο εμπορικός διευθυντής της Audi Νικόλας Μπέρναρντ όταν και πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του μοντέλου.

Ο Νικόλας Μπέρναρντ...

———————————————————

Συνεχίζει τα γυρίσματα για την τηλεοπτική εκπομπή που ετοιμάζει στην ΕΡΤ ο Νίκος Κορόβηλας. Περιμένουμε να μάθουμε πότε θα βγει στον αέρα…

Ο Νίκος Κορόβηλας μαζί με τον Ιαβέρη σε γυρίσματα με το Toyota GT86...

 ———————————————————

Στο High Channel μετακόμισε ο Στράτος Φωτεινέλης και από εκεί πλέον μεταδίδονται όλες οι τηλεοπτικές του παραγωγές που έχουν να κάνουν με αυτοκίνητα και αγώνες

——————————————————–

Την περασμένη εβδομάδα αναφερθήκαμε στην πολύ καλή εμφάνιση του Βάιου Κατσαρου της Nissan ο οποίος συμμετείχε και πέτυχε πολύ καλό χρόνο στον ημιμαραθώνιο του Παρισιού. Επειδή… ξεχάσαμε να δημοσιεύσουμε φωτογραφία του, το κάνουμε σήμερα!

Η χαρά της ολοκλήρωσης του Ημιμαραθωνίου...

———————————————————

 
Τα Volvo XC90 παρατεταγμένα στη σειρά...

Χορηγός της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) ήταν η Volvo και συγκεκριμένα σε φιλανθρωπικό δείπνο που έγινε.

Από αριστερά: Έτα Παγίδα - Σαμαρά, Νίκος Μαρτίνος και Ηρώ Κόβα

———————————————————

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε γύρισμα αυτοκινήτου για τη δημιουργία video 360 μοιρών. Την αρχή έκανε η BMW

Με τα ειδικά γυαλιά βλέπεις τρισδιάστατα την παρουσίαση του μοντέλου της BMW...

 
———————————————————

ΑτάκεςΣπύρου Ρέκκα για την ραδιοφωνική του εκπομπή που διατηρεί κάθε Τετάρτη στις 18:00 στον Galaxy

  • Ο Σπύρος Ρέκκας, θυμάται την φράση «ο μήνας έχει εννιά» και προτείνει εκδρομές για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.
  • Η Citroen λέει την αλήθεια για την κατανάλωση.
  • Η Έκθεση της Γενεύης σκίζει.
  • Η Toyota βοηθάει τους τυφλούς.
  • Το νέο Ford Ka θα χωράει και την πεθερά.
  • Η κουτοπόνηρη Σαράποβα δεν θα οδηγεί Porsche.

———————————————————

Ο Πάρις Ποντίκας άφησε για λίγο το μικρόφωνο και μπήκε στο βαν της ΕΡΤ για να σκηνοθετήσει το καρναβάλι της Πάτρας

O Πάρις Ποντίκας...

————————————————————————————-
ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
————————————————————————————

Κάτι πολύ δυνατό μαγειρεύεται στην Θεσσαλονίκη εντός του 2016, που σκοπό έχει να ταράξει τα νερά της Βορείου Ελλάδος…

————————————————————————————

ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ
————————————————————————————-
 

Δυναμικά θα συμμετάσχει και φέτος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσικλετών η Ducati η οποία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Σάκη Συνιώρη.

 

———————————————————

Ο αναβάτης Βασίλης Ορφανός, γνωστός από τις συμμετοχές του στο Ράλι Ντακάρ, δημιούργησε μία νέα ιστοσελίδα (για να την επισκεφτείτε πατήστε ΕΔΩ) για χειροποίητα βιολογικά προϊόντα χωρίς λιπάσματα και ψεκάσματα τα οποία παράγει ο ίδιος στην Τανάγρα. Καλές δουλειές!

 
———————————————————

Σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» τα περιοδικά Auto Bild και Auto Τρίτη για το χρονικό διάστημα 29/26-6/3/2016 πούλησαν 5.400 και 3.870 τεύχη αντίστοιχα.

 
———————————————————

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)
1. www.zougla.gr 6
2. www.protothema.gr 12
3. www.newsit.gr 15
4. www.gazzetta.gr 22
5. www.sport-fm.gr 23
6. www.in.gr 32
7. www.pronews.gr 40
8. www.car.gr 41
9. www.newsbomb.gr 42
10. www.nafteboriki.gr 47
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.autotriti.gr 199
2. www.newsauto.gr 254
3. www.autoblog.gr 321
4. www.gocar.gr 464
5. www.4troxoi.gr 923
6. www.caranddriver.gr 1.143
7. www.drive.gr 1.188
8. www.caroto.gr 1.415
9. www.carzine.gr 1.51
10. www.highoctane.gr 1.700
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα

** μέτρηση 14/3/2016

 
———————————————————

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

O πρόεδρος της Mercedes Benz Hellas Γιάννης Καλλίγερος με τον Σάκη Ρουβά κάνουν… συγκριτικό στα… Mercedes μανικετόκουμπά τους! Θα θέλαμε να τους δούμε kai σε… συγκριτικό με αυτοκίνητα της Mercedes αλλά στην πίστα

Γιάννης Καλλίγερος και Σάκης Ρουβάς...

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης