Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλησπέρα σε όλους και όλες. Καλή εβδομάδα να έχουμε! «Νέα της Πιάτσας» και αυτή τη Δευτέρα με Ρε παιδιά εμένα μου φαίνεται ή είναι αλήθεια πως έχουμε πήξει στου… κλικ-άδορους;πολλά και ενδιαφέροντα θέματα για τα πάντα που γυρίζουν γύρω από το αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα.

Δυστυχώς ο κλάδος έχει «κάτσει» και αυτό το βιώνουν όσοι εργάζονται σε αυτόν από διαφορετικά πόστα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να παλέψουμε και να βγούμε νικητές. Αλλά πως να γίνει κάτι τέτοιο όταν ακόμα κάποιοι συνεχίζουν να λειτουργούν με το παλιό καθεστώς και κυρίως με τους… κολλητούς. Δεν θέλω να το αναλύσω το θέμα σήμερα αλλά είναι κάτι που πρέπει επιτέλους να διορθωθεί. Από όλες τις πλευρές. Εκτός και αν μας αρέσει το χαμηλό επίπεδο.

Nissan GT-R: Μόνο γούστα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εποχή των κλικ και των like
Αλλά θα μου πείτε εδώ ζούμε στην εποχή του… κλικ και των like, τι ψάχνω να βρω τώρα. Παπατζιλίκια για να… βλογάμε τα γένια μας και να ‘χαμε να λέγαμε.

Το ξέρετε πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που εκπροσωπούν μεγάλες εταιρείες, που αντί να κοιτάζουν την απόδοση και τη δουλειά για έχει κέρδος το «μαγαζί» που εργάζονται, λειτουργούν με βαρόμετρο το πόσο θα τους… πρήξουν στο τηλέφωνο και τι θα γράψει ο καθένας;

Βέβαια για το τελευταίο θα ασχοληθώ κάποια άλλη φορά γιατί έχουμε μπερδέψει (και πολύ μάλιστα) την δημοσιογραφία με τις διαφημίσεις… Ας μην συνεχίσω όμως άλλο γιατί θα γίνω πολύ κακός

Επειδή το GT-R θέλει... χειρουργικές κινήσεις είπα να μπω στο κλίμα!!!

Πού θα στείλετε ενημέρωση
Όπως και να ‘χει, μην ξεχνάτε και τον τρόπο που μπορείτε να μας στέλνετε τα δικά σας νέα. Συγκεκριμένα μπορείτε να στέλνετε e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα μέσω Facebook (Vasilios Saribalidis)

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

——————————————————-

ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Κάποιοι βλέπουν μέλλον στην Κίνα
και βάζουν μπροστά την ψηφιακή… «τουρμπίνα»!
Στο Μεξικό τα κρας είναι του αέρα
αλλά και τα κλίκ έχουν άλλον… αέρα!

 
——————————————————-

QUIZ Νο1:
Γιατί οι περισσότεροι ξέρουν από τώρα ποιο θα είναι το «Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς». Μέλη του… Μαντείου των Δελφών είναι; Και αν ναι, δεν μας λένε και πέντε αριθμούς να παίξουμε και κανά τζοκεράκι;

——————————————————-

QUIZ Νο2:
Παίζει κάτι στον… ορίζοντα ή οι φήμες και το ράδιο – αρβύλα πάνε και έρχονται;

 
——————————————————-

QUIZ No3:
Ποιος από… μετρ έγινε… σούπερ μετρ σύμφωνα με τον διευθυντή του περιοδικού 4Τροχοί Στράτη Χατζηπαναγιώτου;  

H απάντηση στο Quiz No3 αφορά τον Γιάννη Μεθενίτη!

 
——————————————————-

 
Ο Σωτήρης Χατζίκος...

Βγάζουμε το… καπέλο στον πρόεδρο της Μοτοδυναμικής (Yamaha, Porsche κ.λπ.) Σωτήρη Χατζίκο που δεν είναι μόνο γνώστης του γραφείου αλλά και του… πεζοδρομίου. Δεν διοικεί μόνο μία εταιρεία που έχει ποθητές μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα αλλά ξέρει και να τα οδηγεί πέρα από τα όρια.

Καθόλου τυχαία λοιπόν που οδηγεί όσο ελάχιστα μοτοσικλέτες με το γόνατο στο δρόμο ενώ όπως μάθαμε πρόσφατα έκανε κα δοκιμές με μονοθέσιο Formula Gloria στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών. Μήπως ετοιμάζει κάτι δυνατό όπως ήδη έχει κάνει και με τις… μπλε Yamaha;

Ο Σωτήρης Χατζίκος πίσω από το τιμόνι μίας Formula Gloria

 
——————————————————-

 
Δίπλα στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα η BMW...

Πολύ δυνατή και φέτος η παρουσία του BMW Group στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας τόσο με αυτοκίνητα όσο και με ομάδα που σχεδόν αγγίζει τα 150 μέλη!!!

Μέρος της ομάδας BMW Team που τρέχει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο!

 
——————————————————-

Ο επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της Volvo Car Hellas Νίκος Μαρτίνος επισκέφτηκε πρόσφατα τα γραφεία του Auto Τρίτη και συζήτησε με τον Πέτρο Τριανταφύλλη

O Νίκος Μαρτίνος είναι και χειμερινός κολυμβητής. Για να δούμε πόσο ξέρει να κολυμπάει όταν υπάρχει... τρικυμία!

 
——————————————————-

 Ο Πάρις Ποντίκας... καραδοκεί και το team της Nissan... προσεύχεται βάζοντας βενζίνη (λέτε με λιγότερα οκτάνια; - για να πηγαίνει πιο.. αργά ο Πάρις!) στο GT-R!!!! Στο βάθος ο Ιορδάνης Παππάς (αυτός που ρίχνει το... καύσιμο) μαζί με τον Μηνά Χατζηκυριάκο...

Εκδήλωση με το GT-R MY2017 διοργάνωσε στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων η εισαγωγική εταιρεία Nissan. Τη μία μέρα, είχε καλεσμένους πελάτες, την δεύτερη οδήγηση του Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια μαζί με τον Κώστα Στεφανή για λογαριασμό της εκπομπής Traction και την τρίτη μέρα 11 δημοσιογράφοι είχαν τη χαρά να γευτούν το ιαπωνικό υπερόπλο!

Υποδειγματική η αντιμετώπιση του επικεφαλής δημοσίων σχέσεων Γιάννη Μεθενίτη των ανθρώπων της Nissan και φυσικά του οικοδεσπότη Τάκη Θεοχαράκη που έδωσε και αυτός το παρών στην εκδήλωση.

Ο Τάκης Θεοχαράκης είναι από αυτούς που γουστάρουν αυτό που κάνουν! Του αρέσει να συζητά με δημοσιογράφους (όχι σαν μερικούς - μερικούς) και να απαντά σε οποιαδήποτε ερώτηση...

Λευτέρης Πετρούνιας και Κώστας Στεφανής...

 
——————————————————-

Τι εννοεί άραγε ο… ποιητής  Στράτης Χατζηπαναγιώτου;

 
——————————————————-

Από το ερχόμενο Σάββατο ο Παντελής Τζερτζεβέλης θα έχει το δικό του δισέλιδο αυτοκινήτου στην εφημερίδα της Θεσσαλονίκης Thessnews. Καλή αρχή!

——————————————————-

Δυναμική η παρουσία της MINI και στην μαρίνα Φλοίσβου ακόμα και τη νύχτα!

 
——————————————————-

Ο Τάκης Τρακουσέλλης του newsauto.gr στέλνει δικό του μήνυμα. Για ποιον ή ποιους χτυπά η καμπάνα;

 
——————————————————-

Ο Σπύρος Ρέκκας μας διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον συνάδερφό του Κυριάκο Παρασίδη, όσον αφορά τη συνεργασία που έχουν οι δυο τους στο ΑΠΕ

Ο Σπύρος Ρέκκας

——————————————————-

Ήδη το πρώτο… δημοσιογραφικό Peugeot 3008 βγήκε στους δρόμους. Ποιος το… τεστάρει;

 
——————————————————-

Τριάντα δημοσιογραφικά Citroen C3 έχουν βγει τους δρόμους από την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου. Άλλα κυκλοφορούν στους δρόμους πέντε και άλλα… επτά ημέρες.

Κλειδιά από citroen C3!!!

 
——————————————————-

Ποιος απειλεί τον διευθυντή του περιοδικού 4Τροχοί Στράτη Χατζηπαναγιώτου;

 
——————————————————-

Στην Σεβίλλη πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα η Continental παρουσίαση νέων ελαστικών. Καλεσμένοι ήταν πέντε Έλληνες δημοσιογράφοι.

 
——————————————————-

Ο Κωνσταντίνος Ανανιάδης έχει αποχωρήσει εδώ και 3-4 χρόνια από τον κλάδο του αυτοκινήτου (πρώην Hyundai, Chevrolet κ.λπ.) όμως όπως μας είπε διαβάζει με νοσταλγία τα Νέα Της Πιάτσας. Εύγε!!!

Ο Κωνσταντίνος Ανανιάδης

——————————————————-

Συνεργασία με την καινούργια κυριακάτικη εφημερίδα “Documento” ξεκινά ο Νίκος Λουπάκης ο οποίος θα επιμελείται 4 σελίδες αφιερωμένες στο αυτοκίνητο.

——————————————————-

Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 22:00 (επανάληψη κάθε Σάββατο στις 10:30) και στην τηλεόραση του SBC ξεκινά η νέα τηλεοπτική εκπομπή Car Plus. Παρουσιάζουν οι Ηλίας Ματζαβάς και Νίκος Τσάδαρης…


Δείτε το video με το τρέιλερ της εκπομπής…

 ——————————————————-

Αναβίωση των αγώνων πόλης ετοιμάζει το σωματείο Dielpis ΠερίΑγώνων. Η αρχή θα γίνει με το σιρκουί Ρόδου που θα διεξαχθεί στα μέσα Οκτωβρίου του 2017. Την προσπάθεια στηρίζει η Περιφέρεια και όλη η Ρόδος καθώς ο απώτερος σκοπός τους είναι η κατασκευή πίστας στο νησί. 

 ——————————————————-

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του Ελληνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς… Ήδη οι εταιρείες έχουν λάβει ενημέρωση για την διοργάνωση σχετικά με το… μέρος που θα βάλουν τα αυτοκίνητα για να τα βλέπει ο κόσμος.

Η συνεργασία με το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen σταμάτησε και όπως μαθαίνουμε ο χώρος που θα φιλοξενήσει τα αυτοκίνητα είναι οι δρόμοι της… Κηφισιάς. Η επιλογή της δεκάδας θα γίνει στις 18 Νοεμβρίου ενώ από την επομένη και μέχρι την ημέρα της απονομής του βραβείου (που θα γίνει στο Κεφαλάρι σε… άγνωστο ακόμα μέρος), τα υποψήφια αυτοκίνητα θα εκτεθούν στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς, στην οδό Λεβίδου, στην οδό Κασαβέτη και στην οδό Κολοκοτρώνη.

 ——————————————————-

Στην Αμερική βρέθηκαν προ λίγων ημερών τρεις Έλληνες δημοσιογράφοι για παρουσίαση της Smart.


 
——————————————————-

Τεύχος Νο27 για το ηλεκτρονικό περιοδικό InMotion του gazzetta.gr

 
——————————————————-

Νέο Auto BigFish με υπεύθυνο έκδοσης τoν Τάκη Τρακουσέλλη και εξώφυλλο το νέο Volvo S90

 

 
——————————————————-

Τα νέα του αυτοκινήτου σε ένα λεπτό ξεκινά από την Δεύτερα 21 Νοεμβρίου το ράδιο Θεσσαλονίκη. Στο μικρόφωνο της ενημέρωσης θα βρίσκεται ο Παντελής Τζερτζεβέλης.

 
——————————————————-

Κάθε Σάββατο από τις 08.00 έως τις 11.00 στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107.4 της Θεσσαλονίκης οι Μάνος Αναγνωστοπουλος και Τάσος Κοτσάνης κρατούν συντροφιά τους ακροατές με την εκπομπή safety car.

——————————————————-

Ο οδηγός αγώνων Σταμάτης Κατσίμης έτρεξε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και σημείωσε κορυφαία επίδοση που ήταν και η καλύτερη της ομάδας που συμμετείχε (BMW Team).

Ο Σταμάτης Κατσίμης πριν και μετά τον αγώνα!

 
——————————————————-

Εκδήλωση με test drive των αυτοκινήτων της διοργάνωσε το Σαββατοκύριακo 12-13 Νοεμβρίου η Subaru.

 
——————————————————-

To είδαμε και αυτό. Ή μάλλον το διαβάσαμε από τον Παντελή Πατέλο. Τι έκανε ο αθεόφοβος; Τα έβαλε με το… σύμπαν!!!

 
——————————————————-

Φαίνεται πως τα είδε όλα ο Μιχάλης Κατσιμπάρος όταν μπήκε στο μαχητικό εδάφους (βλέπε Nissan GT-R) στα Μέγαρα. Στο τέλος έκανε σα μικρό παιδί που του πήραν το γλειφιτζούρι από το στόμα…

 
——————————————————-

O Γιώργος Βαρίνος αναπολεί συχνά – πυκνά το παρελθόν έχοντας ως πρότυπο του τον Κώστα Καββαθά.  Μερικές φορές βέβαια θυμίζει – με αυτά που γράφει – και πολιτικούς, κάτι που θα αναλύσουμε σε επόμενη στήλη!

——————————————————-

Ποια εταιρεία δίνει 7 χρόνια εγγύηση χωρίς αντίκρισμα όπως γράφει σε Tweet ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου από το περιοδικό 4Τροχοί;

 
——————————————————-

Ετοιμάζουν… πόλεμο στο gocar.gr ή θέλουν να μάθουν πως παίζεται το ράγκμπι;

H ομάδα του gocar!!! 
——————————————————-


Νέο τεύχος
και για την έντυπη μορφή του motori…

 
——————————————————-

Εγχείριση στο δεξί γόνατο έκανε πριν από λίγες ημέρες ο Κώστας Καββαθάς.

 
——————————————————-

ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ

Το BMW Riders Club έδειξε γι’ ακόμα μία φορά τι πραγματικά είναι, πέρα από το διοργανώνει βόλτες με… μηχανές. Συγκεκριμένα πριν από λίγες ημέρες στη λέσχη βρέθηκαν τρεις Παραολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας (Βασίλης Χριστοφόρου, Θοδωρής Αλεξάς και Ανάργυρος Νοτάρογλου) και συζήτησαν με τα μέλη του BMW Riders Club αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και την προσπάθεια που κάνουν για να αναδείξουν τη χώρα μας στο παγκόσμιο στερέωμα.

——————————————————-

Νέο τεύχος του MotoGP World Νο76 του Δημήτρη Διατσίδη!

——————————————————-

Νέο τεύχος για το διαδραστικό περιοδικό μοτοσικλέτας BikeIT!

 
——————————————————-

Όταν η κούραση σε έχει καταβάλλει. Πολύ χαρακτηριστική η ανάρτηση της Μαριλένας Δογάνη από την Yamaha

 
——————————————————-

Πωλήσεις Περιοδικών Αυτοκινήτου – Μοτοσικλέτας

Το χρονικό διάστημα 31/10-6 Νοεμβρίου και σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου “Ευρώπη” το περιοδικό Auto Τριτη πούλησε 4.100 τεύχη.

——————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 7
2. www.protothema.gr 15
3. www.gazzetta.gr 17
4. www.newsit.gr 18
5. www.sport-fm.gr 24
6. www.car.gr 25
7. www.newsbomb.gr 39
8. www.pronews.gr 43
9. www.in.gr 52
10. www.newsbeast.gr 65
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

 

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.newsauto.gr 91
2. www.autotriti.gr 236
3. www.gocar.gr 280
4. www.autoblog.gr 486
5. www.drive.gr 653
6. www.4troxoi.gr 709
7. www.caranddriver.gr 779
8. www.autogreeknews.gr 1.169
9. www.caroto.gr 2.105
10. www.motornews.gr 2.167
11. www.carzine.gr 2.404
12. www.gonews.gr 3.530
13. www.carwall.gr 4.414
14. www.motori.gr 4.512
15. www.highoctane.gr 4.868
16. www.enkinisi.gr 9.275
17. www.automoto.com.gr 9.924
18. www.4drivers.gr 19.319
19. www.autoliveris.gr 20.365
20. www.motorsite.gr 21.082
21. www.topspeed.gr 23.006
22. www.trcoff.gr 25.404
23. www.epitrohon.gr 28.001
24. www.auto-internet.gr 38.523
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
** μέτρηση 14/11/2016
 
——————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Η νέα τσάντα του Πάνου Σειτανίδη!!! Εμείς ξέραμε πως έχει αδυναμία στην Formula 1 και θα περιμέναμε να τον δούμε με μία τσάντα που να φέρει το λογότυπο της F1. Τελικά τον κέρδισε η minnie…

Ο Πάνος Σειτανίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης